E3 iOS round-up: Need for Speed, Street Fighter X Tekken, Final Fantasy en meer

Verschillende uitgevers en ontwikkelaars hebben tijdens E3 2012 hun nieuwe games gepresenteerd. Wij hebben de belangrijkste ontwikkelingen voor de iPhone en iPad op een rij gezet.

E3 2012In Los Angeles vindt op het moment E3 plaats, één van de grootste gamebeurzen op aarde. Bedrijven zoals Nintendo, Sony en Microsoft pakken deze kans om nieuwe games voor hun spelcomputers te laten zien, maar er zijn ook genoeg uitgevers die voor de iPhone en iPad games presenteren. In dit overzicht vind je de belangrijkste iOS-ontwikkelingen tijdens E3, zoals Need for Speed Most Wanted en Fifa 13 voor de iPhone en een mogelijke versie van Street Fighter X Tekken voor iOS. Uitgever Square Enix presenteerde dit jaar op zijn beurt ook veel nog niet eerder getoonde spellen, waaronder een nieuwe Final Fantasy.

Street Fighter X Tekken mogelijk naar de iPhone

Street Fighter X TekkenNa Street Fighter IV en Marvel vs. Capcom overweegt Capcom om ook Street Fighter X Tekken op de iPhone uit te brengen. Een demo van het spel is op het moment op E3 in Los Angeles te spelen, al zegt Capcom dat ze er nog niet zeker van zijn of ze het spel zullen uitbrengen. Met de demo probeert de uitgever er achter te komen hoeveel interesse er voor het spel is.

Street Fighter X Tekken is een vechtspel voor de Xbox 360 en Playstation 3 waarin personages uit de bekende vechtspeelreeksen Tekken en Street Fighter het tegen elkaar opnemen. De iOS-demo van het spel gebruikt virtuele knoppen, net als de iPhone-versies van eerdere vechtspellen van Capcom.

Eerste beelden Need for Speed Most Wanted voor de iPhone

Need for Speed Most WantedHet racespel Need for Speed Most Wanted komt niet alleen naar de Playstation 3 en Xbox 360: er wordt ook gewerkt aan een versie van de game voor de iPhone. Op E3 is de iOS-versie van de game alvast te spelen, waarvan inmiddels al verschillende video’s online zijn verschenen.

Need for Speed is volgens Touch Arcade ideaal om via een Apple TV met Airplay Mirroring op je televisie te spelen. Door je iPhone naar links en rechts te tilten stuur je, terwijl je met simpele veegbewegingen kunt accelereren of remmen. Omdat je niet hoeft te letten op de positie van knoppen, hoef je niet naar je iPhone te kijken voor bepaalde handelingen.

Fifa 13 op de iPhone getoond

Fifa 13 iOSNet als Need for Speed krijgt ook Fifa 13 een iOS-versie. Deze game zal gebruikmaken van veegbewegingen om bepaalde geavanceerde tactieken uit te voeren op het veld. Daarnaast ziet de game er blijkbaar ook een stuk fraaier uit dan Fifa 12 op de iPhone en iPad. De game wordt dit najaar uitgebracht.

Fifa 13 is geoptimaliseerd om te spelen met AirPlay Mirroring op de Apple TV, waardoor je de iPhone kunt gebruiken als controller terwijl je op de televisie speelt. Uit video’s blijkt dat het spel de volledige schermgrootte gebruikt van de tv. Gebruik je Airplay Mirroring bij niet geoptimaliseerde spellen, dan verschijnen er zwarte balken om de zijkanten van het scherm.

Xbox-games op je iPhone met Microsoft Smartglass

Microsoft SmartGlassMicrosoft heeft op de gamebeurs E3 de app SmartGlass voor onder andere de iPhone en iPad aangekondigd. Deze app is gekoppeld aan je Xbox 360 en laat extra informatie zien over wat er op je televisie gebeurt. Op deze manier kun je onder andere het getoonde spel beïnvloeden, of iets lezen over een film die je bekijkt. De app wordt ook ondersteund door Android en Windows Phone 7.

Op deze manier gaat Microsoft de concurrentie aan met de Wii U, een spelcomputer van Nintendo met een speciale tabletcontroller. Terwijl je een spel speelt krijg je bij SmartGlass extra opties, waar je van gebruik kunt maken om je spelervaring te complimenteren. Microsoft’s app zal dit najaar verschijnen. Lees meer over SmartGlass in ons uitgebreide artikel.

Wii U-games van Ubisoft op de iPhone en iPad

Wii U UbisoftUbisoft’s CEO Yves Guillemot zei op E3 dat spellen voor de Wii U makkelijk overgeheveld kunnen worden naar de iPhone en iPad. Dit kan veel voor iOS-gamers betekenen, gezien Ubisoft spellen zoals ZombiU, Assassin’s Creed III en Just Dance 4 voor de Wii U zal uitbrengen.

Volgens Ubisoft is het zelfs makkelijker om content voor de Wii U op de iPad en iPhone uit te brengen, dan op de Xbox 360 en Playstation 3 te doen. Waarschijnlijk leent niet ieder spel zich voor iOS: de Wii U heeft immers knoppen om spellen ook mee te besturen, terwijl de iPad en iPhone alleen een scherm gebruiken.

Nieuwe Final Fantasy en andere spellen van Square Enix

Final Fantasy DimensionsSquare Enix liet tijdens E3 een flink aantal spellen voor de iPhone zien, waaronder een het gloednieuwe Final Fantasy Dimensions. Een spel dat eerder al was aangekondigd, maar op E3 voor het eerst te zien is. Dit is een remake van Final Fantasy Legends, een game die in 2010 alleen voor Japanse mobiele telefoons verscheen. Je speelt in vertrouwde Final Fantasy-stijl met een groep van vier avonturiers, die in gevechten beurtelings klappen uitdelen en opvangen. Spelers die verknocht waren aan de oude Final Fantasy-games zullen zich hier waarschijnlijk ook in vinden. Square Enix hoopt het spel in juli voor de iPhone uit te brengen.

Demon’s Score is één van de mooiere games die Square Enix liet zien. De game lijkt op een actietitel, maar laat je juist op de maat van de muziek meetappen. Doe je dit goed, dan vecht de vrouwelijke hoofdpersoon ook beter. De game verschijnt deze zomer in de App Store.

Naast Final Fantasy liet Suqare Enix onder andere het kaartspel Guardian Cross (juli 2012) zien, dat hevig lijkt te zijn geïnspireerd op Magic the Gathering. De puzzelspellen Motley Blocks, Qwirkle en Koozac (zomer 2012) laten je allemaal op andere manieren met blokjes spelen. In Raystorm (juni 2012) schiet je een weg door de ruimte heen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2012, 16:42
Categorie Games
Onderwerpen e3, electronic arts, FIFA, final fantasy, google glass, microsoft, need for speed, square enix, ubisoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.