iOS game-update: Catapult King, Project 83113, Unlock en koopjes

Unlock is een nieuw 3D-puzzelspelletje voor de iPhone en iPod touch die je hersenen even prikkelt, maar Catapult King is de klapper van de dag en zet het katapulteren uit Angry Birds over naar fraai 3D.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DO Unlock iPhoneLaten we het eens hebben over besturing. Kort. Zie je; Catapult King is een best wel aanstekelijke 3D-variant op Angry Birds waarin je stenen werpt op stellages en kastelen met ridders – een mechanisme dat groot is geworden op touchscreens. Unlock laat ‘ingewikkelde’ vormen zien die je uit elkaar moet trekken door vooral veel te roteren – een mechanisme dat uitstekend past bij een touchscreen. En dan hebben we Project 83113. Als je die game in actie ziet, heb je geen benul dat het gespeeld kán worden op een touchscreen. Maar het tegendeel is waar!

Project 83113: project geslaagd

GU DO Project 83113 iPhone iPod touchAls alle andere namen al gebruikt zijn, pleur dan gewoon eens een willekeurig cijfer in je titel. Als je er vroeg genoeg mee bent, word je juist daardoor herinnerd. Slim denkwerk van NCsoft, die met Project 83113 een spelletje op de markt heeft gebracht dat nagenoeg onbestuurbaar lijkt op de iPhone. Maar het wel is. Bekijk je de officiële trailer hieronder, dan zie je ons proefpersoon de raarste capriolen maken waarmee de vijanden worden omgelegd. Alsof je er dertig knoppen voor nodig hebt, maar dat is niet zo. Nummer 83113 zwiep je door de lucht met een veeg, laat je zweven met een tik, laat je springen met een veeg omhoog, sliden met een veeg omlaag en tegenstanders schieten met een tik. Hoe die onder de knie te krijgen besturing is omgezet naar deze vloeiende speelervaring? Wij weten het niet. Een knap staaltje ontwikkelaarskunst. Dat je de besturing redelijk snel onder de controle hebt, wil echter nog niet zeggen dat het makkelijk is. Je kan drie medailles halen op de 27 levels: een voor alle tegenstanders schieten, een voor het geheim vinden en de laatste krijg je als je niet geraakt bent. Naar verluidt duurt het precies 83113 seconden om die laatste klus te klaren. We kunnen het ons voorstellen.
Downloaden: Project 83113 (€0,79, universele app)

Even uit vorm: Unlock

GU DO Unlock iPhone iPod touchHet heeft er de goede naam voor en als je de screenshots in de App Store bekijkt, zie je meer dan een leuke 3D-stijl. Unlock lijkt een leuk breinbreker te zijn en daar is het spelidee ook naar. Je krijgt verschillende vormen voor je neus die je door te roteren vanuit alle hoeken kan bekijken. De bedoeling is dat er uiteindelijk geen enkel gekleurd vlakje is dat nog een ander vlak aanraakt. Klinkt uitdagend, maar na twee levels glijdt de hoop voor een hersenkraker door je vingers. Verwijder een blok en het verdwijnt meteen van het scherm. Overzichtelijk, ja, maar de uitdaging is in het begin nergens te zoeken. Even ronddraaien om te zien waar het bovenste blokje zit en je hebt negentig procent van het puzzelwerk gehad. Verderop in de 50 levels wordt het een stuk interessanter en krijg je vormen die je niet meer met één blokje tegelijk bewegen kan oplossen. Een rustgevend puzzelspelletje gestoord door een kinderlijk ruimtewezentje, dat even doet denken dat Unlock helemaal niet voor ons bedoeld is – maar dat valt gelukkig mee.
Downloaden: Unlock (€0,79)

Trailer van de Dag: Catapult King

GU DO Catapult King iPhone iPod touchGrappig: Microsoft ruimde drie minuten in op haar jaarlijkse E3-gamebeurs persconferentie om het publiek op de hoogte te brengen van het spelletje Wreckateer, een soort Angry Birds in 3D dat je vanaf de katapult zelf bestuurt en bekijkt. En drie dagen later komt er een iPhone-game uit die hetzelfde doet, maar dan zonder het überkinderachtige toontje van Wreckateer en bovendien een stuk vlotter op gameplaygebied. Catapult King is een goed verteerbaar spel. Je beukt ridders van stellages, kantelen en kastelen af door het elastiek naar achteren te trekken en van richting te voorzien. Als je doelwit geraakt wordt, slingert het door de lucht en kreunt het zich een weg uit het beeld. Vele malen actievoller en smakelijker gebracht dan het tergend langzame spel dat Microsoft onthulde. Een van de leukste games met Air Mail die uitgever Chillingo recentelijk op de iPhone heeft uitgebracht. Dat wordt terug naar de tekentafel, Microsoft.
Downloaden: Catapult King (€0,79, universele app)

De koopjeshoek

Vijf tijdelijke gamesaanbiedingen voor de iPhone en iPod touch. My body is ready.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2012, 12:45
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, project, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.