Bejeweled Blitz nu ook volledig zonder Facebook te spelen

Het match-3 spelletje Bejeweled Blitz is voortaan ook geoptimaliseerd voor mensen zonder Facebook. Vanaf nu kan je de explosieve iPhone-puzzelgame ook tegen computers spelen en kan je toch gewoon alle bonussen gebruiken.

Bejeweled Blitz header iPhone iPod touchDe gratis te downloaden variant van het match-3 spel Bejeweled, waarin je een minuut de tijd hebt om een zo hoog mogelijke score neer te zetten, is voortaan ook volledig te spelen zonder dat je een Facebook-account hebt. Voorheen waren de bonusfuncties van Bejeweled Blitz altijd verbonden aan het sociale netwerk, en kon je op die manier elke week een nieuwe highscore zetten tegen je vrienden. Met ingang van de laatste versie kan je het spelletje ook in zijn geheel offline spelen. Je neemt het in de scoretabel op tegen bekendheden uit de stal van ontwikkelaar PopCap Games en hebt toegang tot alle dagelijkse bonussen die Facebook-spelers ook hebben.

Bejeweled Blitz offline highscoresEerlijk is eerlijk: je scores vergelijken met wekelijkse highscores van cartoonfiguurtjes is natuurlijk niet zo spannend als tegen andere mensen spelen. Gelukkig maakt de Game Center-integratie een en ander goed. Onder de optie-knop onderin beeld kan je daar nu het kleine logootje van de dienst selecteren en de scores van je vrienden in Apple’s eigen sociale gamesnetwerk zien. Het gaat daarbij om wekelijkse maar ook all-time highscores.

De dagelijkse bonus omvat de daily spin waarmee je gratis munten krijgt die je kan besteden aan power-ups. Daarmee kan je maximaal drie boosts kopen voorafgaand aan een potje, zodat je bijvoorbeeld gelijk een verdubbelaar in het veld krijgt, vijf seconde extra speeltijd geniet of dat alle diamanten eens in het spel verwisseld worden. Met de bonussen is het een stuk eenvoudiger een hoge score te halen als je een minuut lang zo intensief mogelijk gelijkgekleurde diamanten combineert. Ook de statistieken zijn nu voor niet-Facebook bezitters beschikbaar. Zo zie je een lijn in je prestaties.

Helaas wil Bejeweled Blitz erg graag dat je stiekem toch met Facebook inlogt in het explosieve match-3 spel. Tussen de cartoonfiguurtjes in de scorelijst in wordt alsnog reclame gemaakt voor het netwerk en ook als je een aardige prestatie neerzet vraagt de app of je die wilt delen op Facebook. Het hoeft echter niet meer.

Downloaden: Bejeweled Blitz (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2012, 15:17
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen bejeweled, match-3, popcap

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.