Dunno: notitie-app onderzoekt terwijl jij iets anders doet

Dunno is een aankomende dienst voor de iPhone, iPod touch, iPad en Mac waarmee je zelflerende notities kan invoeren. Je voert een begrip in en krijgt vanzelf een pushbericht als de app er informatie over heeft gevonden.

Dunno iPhone iPod touch iPad zelflerende notitiesJe zou niet zo snel verwachten dat er nog een notitie-app op de iPhone verschijnt die echt iets nieuws doet, maar Dunno doet het. Het idee is veelbelovend: je maakt een notitie op de telefoon en sluit de applicatie. Terwijl je verder gaat in de waan van de dag, zoekt Dunno eigenhandig informatie over je notitie op. Als hij voldoende kennis heeft vergaard en tentoon kan stellen, ontvang je een pushbericht. Je ziet dan meteen een dossier aan informatie bij je notitie.

De applicatie van Dunno is vandaag uitgekomen, maar zal nog niet voor iedereen te gebruiken zijn. Voorlopig verkeert de dienst in testfase. De applicatie stuurt je door naar de website waar je een mailadres achter kan laten. Als je een van de gelukkigen bent, word je uitgenodigd voor de dienst en kan je ermee aan de slag. Je kan dan dagelijks twee zogenaamde research-reminders ontvangen.

https://www.youtube.com/watch?v=PDVdVrHe6Gg

Het idee is dat je Dunno voert met termen waarvan je zelf meer van wilt weten. Het leent zich niet als takenlijst. Aan ‘Vanavond de vissen eten geven’ heb je niet zoveel in Dunno. Maar voer ‘cleaning fish bowl’ in, en de dienst doorzoekt het internet naar tips die je op weg kunnen helpen. De dienst gaat langs websites, blogs, Wikipedia, afbeeldingen, nieuwsberichten, video’s, liedjes en podcasts. Als het goed is, zie je na het pushbericht meteen een categoriseerde lijst met de informatie die Dunno heeft gevonden. Je kan de resultaten in een in-app browser bekijken.

Dunno is een universele applicatie voor de iPhone, iPod touch en iPad en eveneens verkrijgbaar voor de Mac. De drie toepassingen synchroniseren naadloos met elkaar. In een ideale situatie voer je zo een moeilijk begrip op je MacBook in dat je hoort tijdens een les, loop je naar de bus en krijg je daar al een pushbericht met uitleg en voorbeelden van het begrip op je iPhone. Of het in de praktijk ook zo zal werken, zal de toekomst uitwijzen.

Downloaden: Dunno (gratis)
Uitnodiging verzoeken: Wedunno.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2012, 15:37
Categorie Lifestyle
Onderwerpen notities, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.