Drafts 3.0: integratie met Herinneringen en nieuwe indeling

Notitie-app Drafts op iPhone heeft een nieuwe indeling gekregen met een inbox, archief en pinned-lijst voor het snel sorteren van teksten.

Drafts iPhoneEerder vandaag kon je op iPadclub al over Drafts 3.0 voor iPad lezen. Maar de notitie-app Drafts heeft ook op de iPhone een update gekregen. Draft legt zich toe op het snel schrijven van een tekstje dat je vervolgens naar praktisch elke app op de iPhone kan doorsturen. De update zorgt voor een betere organisatie van je snelle schrijfsels. Nieuwe notities komen nu terecht in de Inbox, verzonden bestanden in Archive en krabbels waar je snel toegang tot wil hebben, kan je in Pinned zetten. Je kan een groot aantal instellingen en standaardhandelingen loslaten op de nieuwe secties. Vooral als je ook notitie-app Evernote gebruikt, is de update welkom.

Drafts 3.0 iPhone iPod touchVanaf nu kan je allerlei Evernote-voorinstellingen klaarzetten om je teksten van te voorzien, zoals tags, notebooks en zelfs Markdown-tekstverwerkingsinstellingen. Versturen via e-mail is daarnaast uitgebreid met de optie naar meerdere adressen tegelijk te mailen en je kan mailadressen nu uit de contactenlijst van je iPhone halen.

Verder heeft Drafts 3.0 integratie gekregen voor de Herinneringen-app, waarin je een lijstje kan aanmaken met de naam Drafts die dan synchroniseert met de applicatie. Zo kan je taken heen en weer kaatsen om te complementeren. Er zijn zelfs mogelijkheden aparte lijstjes aan te maken met de integratie en het betekent ook dat je er via de Herinneringen-app in Mac OS X een optie bij hebt om Drafts op de desktop bij te werken.

Nu standaardhandelingen in Drafts steeds belangrijker worden om je eigen workflow te bepalen, is het goed om te weten dat de applicatie vanaf nu al je instellingen online kan backuppen via Dropbox. Zo kan je ze ook weer importeren op andere apparaten. Naast een hoop minuscule verbeteringen, is het verder nog relevant dat je nu over de menubalk met acties kan vegen voor extra opties met betrekking tot de nieuwe secties.

Downloaden: Drafts (€2,69, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2013, 22:30
Categorie Productiviteit
Onderwerpen drafts, evernote, herinneringen, notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.