iOS game-update: Hi Guess the Movie, Haunted Hollow van Firaxis en City of Secrets 2

Hi Guess the Movie is het nieuwste raad de plaatjes -spel op de iPhone en iPad en heeft als pakkende thema film. Daar gaan we weer...

GU WO Hi Guess the Movie iPhone iPadHet is een soort staafje. Aan de bovenkant en onderkant een grijze deksel en in het midden iets wat lijkt op een blauwe DNA-structuur. Maar welke film hoort er bij? Hi Guess the Movie is het nieuwste plaatjesraadspel en heeft ditmaal het pakkende thema film. City of Secrets 2 is een episodisch point & click-avonturenspelletje met volledig ingesproken stemmen en Haunted Hollow komt van de studio die Civilization en XCOM: Enemy Unknown maakt.

Haunted Hollow: lichte strategie van Firaxis

GU WO Haunted Hollow iPad iPhone headerFiraxis, de grote naam achter de games Civilization en XCOM: Enemy Unknown, heeft al laten weten dat de laatste delen in die series voor de volle mep voor de iPhone en iPad zullen uitkomen. En dan hebben we het echt over de volle mep naar pc-begrippen van de games, niet ‘betaalde iOS apps’. Daarvoor lijkt de ontwikkelaar nu te compenseren: Haunted Hollow is een voor iOS ingericht, gratis te downloaden game met toch de diepgang die van Firaxis gewend zijn. In het spel bouw je vertrekken in een (spook)huis die allerlei creaturen als vampieren, zombies, mummies en heksen faciliteren. Die schepsels kan je vervolgens inzetten in het dorp, waar je ze nodig hebt voor plunderingen en het verdrijven van tegenstanders. Dat principe kan je botvieren tegen de computer, maar ook tegen een andere speler door de iPhone door te geven of door tegen een andere speler aan te treden via Game Center. Je kan Haunted Hollow gratis spelen met het volledige spelprincipe en kan andere facties met eenheden kopen in de in-app winkel. Is dat eerlijk? Weten we nog niet. Is het leuk? Als je er maar tijd in wilt steken. Je hebt wel minstens een iPhone 4 nodig om Haunted Hollow te kunnen spelen.
Downloaden: Haunted Hollow (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Hi Guess the Movie

GU WO Hi Guess the Movie iPhoneEen gesponsord spelletje van de telecomprovider? Een openingszin? Of was ‘Guess the movie’ al bezet en had de Chinese ontwikkelaar Man Zhang geen toereikende vocubalaire Engels om een pakkende gamenaam te maken? Hoe dan ook: Hi! Guess the movie-tijd! Dit is het zoveelste spel in een lange, erg lange reeks raad-het-plaatje spelletje die al populair zijn sinds het op de iPhone met logo’s gebeurde. Om vervolgens verder te gaan met meer logo’s, clublogo’s, nog veel meer logo’s en natuurlijk de 4-plaatjes-1-woord hype. Hi Guess duikt een niche in met… films. Je ziet een tekening die een film uitbeeldt en drukt met de letters onderin beeld de titel van de film in. De tekeningen zelf zijn aardig, lekker simplistisch en toch duidelijk. Het werkt als een trein natuurlijk, zeker aangezien de eerste opgaven zo klaar als een klontje zijn. Maar dan komt level 19, krabben we voor het eerst eens goed achter onze oren en valt die confronterende gedachte in: ‘Shit. Dit gaat me bezig houden.”
Downloaden: Hi Guess the Movie (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: City of Secrets 2

GU WO City of Secrets Episode 2 iPad iPhoneHet point & click-avonturenspel City of Secrets kwam op het goede moment op de iPhone en iPad: het genre was op dat moment nagenoeg niet vertegenwoordigd op de touchscreens en dat de puzzels soms wat simpel hadden en de stemmen tergend langzaam, werd door spelers nog door de vingers gezien. Met The Walking Dead, Fester Mudd, The Journey Down en The Silent Age recentelijk, is er nu amper meer sprake van een gebrek in het genre en mocht ontwikkelaar Aidem Media het niveau van City of Secrets 2 dus even opschroeven. Wat in ieder geval goed is om te melden, is dat dit spel pas het eerste hoofdstuk is in de vierluik die City of Secrets 2 uiteindelijk moet worden. En wat ook goed is om te melden, is dat de beelden in het nieuwe deel inderdaad zijn opgekrikt. Omgevingen zijn lekker kleurrijk en detailrijk en de hoofdrolfiguur lijkt wat kwieker dan voorheen. Dat wil helaas niet zeggen dat het spel vlot voelt. Het horen van stemmen van personages lijkt een voordeel, maar heeft als nadeel dat je automatisch in een keurslijf komt waarin je meer tijd nodig hebt om een zin te complementeren. Wat vooral jammer is, is dat de verteller en de mol van beide zichzelf niet erg grappig zijn, traag praten en dat ook de interactie tussen de twee niet al te spannend is. Het schrijfwerk houdt ook niet over en alles bij elkaar is City of Secrets 2 ondanks de fraaie tekeningen, niet echt iets om lekker lang te gaan spelen als je er daarvoor geen zin in hebt – iets wat de andere genoemde games makkelijk voor elkaar krijgen. Het is mooi en verzorgd, maar de vonk slaat niet over.
Downloaden: City of Secrets 2 Episode 1 (€0,89 ter introductie, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2013, 19:20
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, secret

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.