Call of Duty: Strike Team uitgebracht voor iPhone en iPad

Call of Duty Strike Team voor iPhone en iPad is een onaangekondigde nieuwe shooter, waarin je een groep soldaten ook tactisch aanstuurt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Call of Duty Strike Team iPhone iPadAls een donderslag bij heldere hemel heeft uitgever Activision een gloednieuwe Call of Duty-game voor de iPhone en iPad uitgebracht. Call of Duty: Strike Team is slechts gedeeltelijk een eerste persoons shooter zoals we van de serie gewend zijn. Het is behalve een schietspel dat je vanuit de hoofdpersoon bekijkt namelijk ook een strategische game. Vanaf bovenaf bekeken coördineer je aanvallen van je groep soldaten voordat je zelf het wapen in de hand neemt. De game speelt zich net zoals de Modern Warfare-delen op de console en pc af in een licht toekomstig decor.

Twee speltypes

Call of Duty Strike Team bestaat uit twee speltypes. De hoofdmoot wordt gevormd door de verhaallijn, waarin je een oorlogsverhaal afwerkt door locaties over de hele wereld. De Survival Mode moet daarnaast voor de herspeelbaarheid zorgen. In dat speltype probeer je zolang mogelijk met je groep soldaten te overleven tegen golf na golf vijandelijke soldaten, die steeds zwaarder bewapend en talrijker zijn. De Survival Mode is eveneens verbonden aan online leaderboards, zodat je jouw score kan vergelijken met die van andere spelers.

Tactisch

Call of Duty Strike Team plannenAls je een filmisch schietspel verwacht dat aanvoelt als de achtbaanrit die je inmiddels van de consoles en pc gewend bent, mag je even achter de oren krabben voordat je op aanschaf van dit nieuwe iOS-deel overgaat. De nadruk ligt meer op tactiek dan op een explosieve weergave van de oorlog. Zo bepaal je voordat je een missie aangaat, de samenstelling van je team en bepaal je welke specialiteiten (‘perks’) de eenheden hebben. Eenmaal in het spel kan je op elk gewenst moment schakelen tussen je verschillende teamleden en ze vanaf boven bekeken commando’s geven en het eerste persoons-perspectief waarin je wel door de ogen van een van de soldaten kijkt.

Call of Duty Strike Team iOS iPad

Als een echte Call of Duty

Ondanks de andere aanpak in gameplay, heeft Strike Team zeker in een shootergedeelte de echte Call of Duty-sfeer te pakken. Dat komt niet alleen door de introfilm waarin al snel blijkt dat Rusland in de weg zit bij een politieke lijmpoging tussen Amerika en China, die wordt gepresenteerd met allerlei techy beelden. Nee, dat zet door zodra je de eerste stappen zet. Het spel ziet eruit als een echte Call of Duty en het lopen en schieten voelt ook zoals deze gamereeks op iOS zou moeten voelen. Tenminste: als je tegenstanders benadert met gericht vizier, zoals gebruikelijk in de serie. Doe je dat niet, dan zie je dat Strike Team meer een tactisch spelletje is. Je tegenstanders worden aangewezen met rode pijltjes boven hun hoofd en als je maar in de buurt komt met je wapen, kan je met knoppen aan de zijkanten van het scherm schakelen tussen de doelwitten en ze vervolgens eenvoudig neerhalen met de schietknop rechts.

Met de bediening van bovenaf (die verklaard wordt door een drone) bedien je het spel als een strategiegame, waarbij je de eenheden naar beschutte locaties dirigeert en op vijanden af kan sturen. Afhankelijk van de situatie kan je een direct vuurgevecht opzoeken, maar ook kiezen voor een sluipende aanpak. De game adviseert je welke aanpak in welke situatie handiger is, maar als je liever rondloopt is dat geen probleem. Je haalt dan de andere teamleaden na je toe met een knop onderin beeld. De vrijheid in aanpak en de speelbaarheid in beide standen zijn dik voor elkaar. Omdat hetzelfde geldt voor de beelden en de sfeer, kan je makkelijk stellen dat Strike Team een geslaagde Call of Duty is voor iOS. Een online multiplayer waarin je kan samenwerken ontbreekt helaas wel. Die zou het af maken.

Call of Duty Strike Team helikopterperspectief

Zware systeemeisen

Strike Team is niet de eerste Call of Duty op iPhone, iPod touch en iPad. Eerder al kwamen er twee delen in de serie Call of Duty: Black Ops Zombies uit, gebaseerd op een speltype dat als extraatje bij sommige delen uit de serie zit om samen met anderen te spelen. Het neerknallen van zombies staat echter los van de serie: Call of Duty is een echte oorlogsshooter en speelt zich in de laatste delen af in een licht nabije toekomst waarin vooral het Westen en Midden-Oosten met elkaar botsen. Strike Team is met 1,31 GB een grote download. Daarnaast heeft het spel hoge systeemeisen. Je kan de game pas spelen vanaf een iPhone 4S, iPod touch 5th gen en iPad 2 of nieuwer.

Downloaden: Call of Duty: Strike Team (€5,99, universeel, iPhone 4S+, iPod touch 5th gen, iPad 2+, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2013, 16:56
Categorie Games
Onderwerp call of duty

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.