Veronica Magazine op iPhone: live tv kijken en uitzending gemist

Veronica Magazine TV-Gids was al een snelle en duidelijke tv-gids voor iPhone, maar biedt nu ook nog live televisie en uitzending gemist.

Veronica Magazine tv-gids iPhone 3.2Niet alleen de applicaties van de omroepen zelf zijn aangepakt voor het nieuwe televisieseizoen. Nadat SBS6, Veronica en Net 5 deze week al uitzending gemist introduceerden in hun iPhone-apps en RTL XL het mogelijk maakt je favoriete programma’s te volgen vanuit de app, is ook Veronica Magazine TV-Gids voor iPhone hevig vernieuwd. Je kan nu live kijken naar zenders van de Nederlandse publieke omroep en bij weer andere zenders beschik je over uitzending gemist.

Je ziet vanuit de tv-gids niet welke zender beschikt over live televisie en welke niet: dat is iets waar je achter komt als je op een programma drukt. Net onder de afbeelding van een programma zie je de knop Kijk live. Er wordt dan een pop-up van een mobiele website geopend waarna je met één druk op een grote playknop live kijkt. Je gaat de Veronica-app dus niet uit. Voorlopig bekijk je Nederland 1, 2 en 3 live en kan je de themakanalen van de publieke omroep live zien. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Journaal24 of Politiek24. Die staan helaas niet in het standaard zenderpakket en moet je dus nog wel even handmatig toevoegen aan de gids.

Veronica Magazine programmagids Veronica Magazine iPhone uitzending gemist

De uitzending gemist-functie geldt voor de zenders van de SBS-groep. In de gids zie je bij SBS 6, Veronica en Net 5 een blauwe infoknop staan waarmee je op de zenderpagina terechtkomt. Je komt er binnen in de tv-gids van die dag, maar kan naar links en rechts vegen. Links tref je de uitzending gemist-pagina, die standaard gesorteerd staat op de meest recente programma’s. Je kan ook kiezen voor een alfabetische lijst of meest bekeken programma’s. De video’s openen eerst in een pop-up en er gaat eerst een reclame vooraf als je ze in volledig scherm bekijkt. Overigens niet anders dan bij de eerder genoemde televisie-apps.

De nieuwe functionaliteit maakt van Veronica Magazine TV-Gids een flink uitgebreidere en leukere televisiegids voor de iPhone. Eerder al waren we over de app te spreken omdat je meteen in de gids terecht komt als je de app opent en omdat de gids snel en duidelijk is. De los verkrijgbare iPad-app is nog niet voorzien van de update.

Downloaden: Veronica Magazine TV-Gids (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2013, 13:21
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen televisie, tv-gids, veronica

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.