Bijzondere game Osmos op iPad verschenen

Osmos is een bijzondere game, die op de pc al veel prijzen heeft gewonnen. In de game moet je zoveel mogelijk blauwe bollen absorberen.

osmos hd ipad
De nieuwe game Osmos is niet bedoeld voor mensen die van keiharde actie houden. Maar de game won op het pc-platform al wel diverse prijzen. Nu is er Osmos voor de iPad en volgt er nog een iPhone-versie van de game.

Osmos kwam in augustus 2009 uit op de pc en sleepte nominaties en prijzen binnen van het Independent Games Festival, D2D Vision, IGN Editor’s Choice Award, PAX en de Spike TV 2009 Video Game Awards. In reviews krijgt de game standaard hoge waarderingen. Er werd dan ook naar uitgekeken, toen Hemisphere Games aankondigde een iPad-versie uit te brengen.

osmos ipad hdVoor de iPad is een redesign doorgevoerd. Voor wie de game niet kent is er een 27 levels tellende tutorial ‘Odyssey mode’ aanwezig, waarmee je de game volledig leert kennen. Doel van de game is om steeds de grootste te zijn. Je moet een klein organisme met de naam ‘mote’ rondsturen in de speelomgeving door op het scherm te tappen. Bij elke schermtap verlies je massa, zodat je erg goed moet opletten hoe je het slimst op een bepaalde plek komt zonder sterk te ‘vermageren’. De mote absorbeert kleinere motes, maar kan zelf ook worden opgeslokt door een grotere mote. Door in en uit te zoomen krijg je meer zicht op het speelveld.

Osmos wordt vooral gewaardeerd vanwege zen-achtige speelervaring. er speelt een rustig elektronisch muziekje op de achtergrond. In latere levels gaat het niet meer alleen om het opslokken van andere motes, maar om het vinden van een specifieke mote. Die andere mote is ook bezig om zichzelf zo snel mogelijk vet te mesten, om te voorkomen dat jij hem opslokt. Het wordt daardoor een race tegen de klok. Er zijn meerdere levels, verdeeld over 8 verschillende spelvarianten. Voor het publiceren van je scores is ondersteuning voor OpenFeint. Je kunt de game het best met oordopjes spelen.

Er is een gratis demo voor de desktop, waarmee je kunt kijken of Osmos iets voor jou is.

Downloaden: Osmos for iPad (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2010, 12:18
Categorie Games
Onderwerpen actie, apple, game, ipad, italië, muziek, radio, wedstrijd

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.