Bereik-app OpenSignal toont nu open Wi-Fi hotspots en dataverbruik

De iPhone-app OpenSignal toont nu Wi-Fi hotspots in de buurt op de kaart en houdt je datavebruik bij in cijfers en grafieken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

OpenSignal iPhone bereik vinden appWe schreven onlangs al over de interessante iPhone-app OpenSignal. Met de applicatie kon je al de snelheid van je huidige internetverbinding testen op de iPhone en kon je (wel wat gebrekkig) zien hoe goed het bereik is van de providers T-Mobile, KPN en Vodafone op 2G, 3G en 4G in Nederland. Maar de voornaamste functie om Wi-Fi hotspots in de omgeving op kaart te zien, die werkte nog niet. Tot een update van OpenSignal nu. Die voorziet de applicatie ook van een nieuwe pagina met statistieken over je Wi-Fi en mobiele dataverbruik.

In ons vorige uitgebreide artikel over OpenSignal schreven we al dat de Wi-Fi signaleringsfunctie niet werkte, ondanks dat de teller constant op 100 gevonden netwerken stond in het hoofdmenu. Nu laat dat ‘dashboard’ wel een gericht aantal Wi-Fi hotspots in de omgeving zien. Met een druk op Toon Netwerken breng je ze in kaart. Uitgezoomd zie je aan de plusjes in markers op de kaart waar meer Wi-Fi hotspots te vinden zijn. Als je inzoomt, zie je welk Wi-Fi hotspot waar is en zie je aan de kleur om wat voor een netwerk het gaat. Een open marker betekent dat je geen wachtwoord nodig hebt, bij een slotje erin ligt dat echt anders. Daarnaast worden aanbevolen netwerken oranje aangeduid, blauwe zijn ‘normaal’. Druk op een marker en je ziet de naam van het pand dat de verbinding faciliteert.

OpenSignal Wi-Fi op kaart OpenSignal iPhone statistieken

De Statistieken-pagina in de app is geheel nieuw, waardoor het aantal tabbladen van vier naar vijf is gegaan. Door de informatie erop is OpenSignal nu ook een applicatie voor je dataverbruik. Bovenin de pagina kan je met een een veegbalk schakelen tussen totaal verbruik, vorige maand, vorige week, gisteren en vandaag. De informatie wordt getoond in MB’s totaal, mobiel en via Wi-Fi, en daaronder ook in liefst drie grafieken voor alle gegevens, download en upload. De schaal past zich aan op het tijdsbestek dat je in de veegbalk hebt aangegeven. Zo kan je upload specificeren per dagdeel, maar ook per periode in de maand.

Als je niet wilt dat de applicatie je dataverbruik bijhoudt, kan je de functie uitschakelen in de instellingen op de pagina. De verbeterde Wi-Fi weergave en statistieken-pagina maken van OpenSignal nu echt een handige iPhone-app, die trouwens nog steeds gratis is te downloaden.

Downloaden: OpenSignal (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2013, 15:52
Categorie Diensten
Onderwerpen bereik, dataverbruik, hotspots, wi-fi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.