Audioboeken-app Audible geoptimaliseerd voor iPad

De iOS-versie van audioboeken-app Audible werkt voortaan ook goed op de iPad. Je moet nog steeds audioboeken kopen buiten de app om.

Audible iconDe iPhone-app van audioboekenwinkel Audible is na een update universeel, waardoor hij ook optimaal gebruikmaakt van het iPad-scherm. Audible toont op de iPad een overzicht van alle audioboeken in een met afbeeldingen gevuld raster. De tabbladen-knoppen die in de iPhone-app onderin staan, vind je in de iPad-versie aan de linkerzijde. Verder lijkt de app vrij gelijk aan de iPhone-versie.

AudibleAudible verkoopt (Engelstalige) audioboeken over meerdere onderwerpen. Je kunt bij de online winkel terecht voor detectiveboeken, maar ook voor bijvoorbeeld non-fictie. Boeken kopen vanuit de app is alleen onmogelijk: in 2011 verwijderde bezitter Amazon de shoplinks binnen de applicatie, omdat anders de regelgeving van de App Store omzeild zou worden.

Audioboeken worden daarom niet verkocht via Apple’s App Store-systeem, maar via Audible en Amazon zelf. Je kunt echter wel de app even proberen door proefversies van een aantal audioboeken te downloaden. Hierbij kun je naar de eerste paar minuten luisteren. Wil je ze kopen, dan ga je naar Audible.com en log je in met de account die je ook binnen de app gebruikt.

Downloaden: Audible (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2013, 9:56
Categorie Boeken
Onderwerp amazon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.