Tweetbot-apps voor iOS en Mac aangepast voor nieuwe Twitter-richtlijnen

Ontwikkelaar tapbots heeft de Tweetbot-apps voor iPhone, iPad en Mac aangepast voor de nieuwe Twitter-richtlijnen die volgende maand van kracht worden. Gebruikers moeten uiterlijk 5 maart upgraden; daarna zijn oudere versies niet meer te gebruiken.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

TweetbotDe populaire Twitter-apps Tweetbot voor iPhone en iPad hebben vandaag een kleine maar belangrijke update gekregen. Beide apps zijn aangepast voor de nieuwe Twitter-richtlijnen die begin volgende maand van kracht worden. Hierbij gaat het vooral om aanpassingen onder de motorkap voor de Twitter API 1.1, maar ook om enkele visuele wijzigingen zodat de apps voldoen aan de nieuwe zogeheten “Twitter Display Guidelines”. Hierin heeft Twitter (in detail) vastgelegd hoe bepaalde informatie moet worden weergegeven.

Redacteur Mike Beasley van 9to5Mac zette eerder al op een rijtje wat deze nieuwe richtlijnen mogelijk specifiek voor Tweetbot zouden gaan betekenen. De meest opvallende wijziging in de laatste versie van Tweetbot is het verdwijnen van een aparte Retweets-tab. Dit betekent overigens niet dat deze niet meer opgevraagd kunnen worden. Een overzicht van retweets was al te vinden in de detailweergave van een tweet onder het tandwielicoontje en dat blijft ook gewoon werken. Opmerkelijk is wel dat mutefilters, een van de unieke functies van Tweetbot, niet zijn verdwenen. Gebruikers moeten uiterlijk 5 maart 2013 upgraden naar de laatste versie van Tweetbot (2.7.2). Oudere versies van de app zullen daarna niet meer werken.

Naast wijzigingen voor de nieuwe Twitter-richtlijnen, is ook de Mac-versie van Tweetbot van een update voorzien. Daarmee kun je nu notificaties voor een specifieke gebruiker ontvangen, zoals in de officiële Twitter-apps al langer mogelijk is. Je activeert dit door een rechtsklik op de avatar van een gebruiker en vervolgens te kiezen voor “Enable Notifications”. Het is niet duidelijk of deze functionaliteit ook in de iOS-versie zijn opwachting zal gaan maken. Ook zijn de instellingen voor notificaties uitgebreid en heeft de app ondersteuning gekregen voor voorbeeldweergaven van Flickr en Vine. Daarnaast zijn er nog de nodige problemen verholpen. Ook voor de Mac-versie geldt dat gebruikers uiterlijk 5 maart 2013 moeten upgraden naar de laatste versie. Daarna zullen oudere versies van de app niet meer werken.

Downloaden:
Tweetbot voor iPhone (€2,69, iPhone, iOS 5.0+)
Tweetbot voor iPad (€2,69, iPad, iOS 5.0+)
Tweetbot voor Mac (€17,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2013, 12:08
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen tweetbot, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.