Apple stopt met wenskaarten versturen via Cards app

Apple stopt met eigen app Cards, een dienst waarmee iOS-gebruikers wenskaarten konden ontwerpen en versturen. De redenen zijn nog onduidelijk.

CardsNa het persevenement van gisteren heeft Apple de diensten van Cards, de app waarmee iOS-gebruikers kaarten konden ontwerpen en versturen, beëindigd. Cards werd in oktober 2011 aangekondigd, tegelijk met de release van iOS 5 en iCloud. Apple heeft op een FAQ-pagina bevestigd dat Cards binnenkort niet meer te gebruiken is, maar geeft geen reden waarom ze ermee stoppen. Mensen die drukwerk willen laten maken worden doorverwezen naar iPhoto, waar je letterpress-kaarten kunt laten maken.


Met Cards kon je gedrukte wenskaarten ontwerpen en versturen, waarbij je betaalde met je iTunes-tegoed. Vooral dat laatste was handig, zo hoefde er geen externe betaalmethoden aan te pas komen. Een nadeel was het feit dat Apple voor Nederland het buitenlandse tarief hanteerde. Ook binnen de landsgrenzen kostte een kaart versturen met Cards daardoor altijd €4,49. Voor iOS zijn er een heleboel andere (goedkopere) alternatieven beschikbaar om wenskaarten te versturen.

Volgens Apple worden kaarten die gisteren voor 1PM Pacific Time (21:00 uur Nederlandse tijd) zijn besteld nog steeds geleverd en zullen de push-notificaties blijven werken. Ook kunnen gebruikers vorige aankopen nog steeds in de app bekijken.

cards stopt ios

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2013, 14:05
Categorie Lifestyle
Onderwerp wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.