Met iSketchnote verschijnen papieren krabbels meteen op je iPad

Met iSketchnote verschijnen papieren krabbels meteen op jouw iPad-scherm. Benodigdheden: een pen, een notitieblok en een bijzondere hoes.

isketchnote ipadKickstarterproject iSketchnote heeft een slimme manier ontwikkeld om krabbels op papier te digitaliseren. In plaats van gebruikers met een styluspen op het scherm laten tekenen, of hen teksten laten scannen met apps als Inkflow Plus, kun je met iSketchnote op papier tekenen met gewone inkt. Je gebruikt hiervoor een bijzondere pen en papier of een A5 notitieblok in een speciale iPad hoes met gepatenteerde sensoren. Je opent de ISKn-app, et voilà: al jouw getekende creaties verschijnen niet alleen op jouw notitieblok, maar tegelijk ook op het scherm van de iPad. Zo weet je zeker dat je nooit meer papier kwijtraakt, of het nu simpele boodschappenlijstjes, ingewikkelde liefdesbrieven of grappige tekeningen zijn.

Uiteindelijk registeren de sensoren in de hoes alle krabbels. Een magneet in de pen herkent de kleur waarmee je tekent of schrijft. Het is wel mogelijk om de kleuren van de inkt op het scherm te veranderen, maar in principe verschijnt oranje tekst dus als oranje op jouw scherm. De tekeningen worden op het scherm afgebeeld met een vertraging van 50 milliseconden. Dankzij een ingebouwde SD-kaartsleuf kun je de hoes en pen ook meenemen zonder de iPad. Met een SD-kaart van 4GB zal iSketchnote ongeveer 100 pagina’s opslaan, die naar jouw iPad worden overgezet wanneer deze weer contact maakt met de elektronische hoes. De batterijduur van iSketchnote bedraagt volgens de makers 15 uur bij actief draaien, en 100 uren in slaap-modus.

iSketchnote

Inmiddels is iSketchnote het Kickstarter doel van $35.000 ruimschoots voorbijgestreefd, met $67.000 en nog 28 dagen te gaan. Als je de bijzondere hoes en pennen als éen van de eersten wilt aanschaffen kan dat op de Kickstarter site van iSketchnote. Je betaalt daar $119 voor een hoes en drie pennen, plus $15 verzendkosten. De bezorging zal waarschijnlijk in mei 2014 plaatsvinden. Kijk voor meer informatie op de officiële iSketchnote site. iSketchnote is alleen beschikbaar voor 3e en 4e generaties iPads, omdat de hoes via Bluetooth Low Energy (BLE) synchroniseert, en die technologie alleen voor deze iPads beschikbaar is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2013, 16:26
Categorie Productiviteit
Onderwerpen kickstarter, sketch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.