Apple geeft gratis apps weg met Apple Store-applicatie

Apple is begonnen met het weggeven van gratis apps via de Apple Store-app, met behulp van promocodes.

Apple Store gratis appsApple is begonnen met het weggeven van tijdelijk gratis iOS-apps in de Apple Store-app. De eerste app die van de actie gebruik mag maken is Color Zen, een puzzelspelletje dat tot 27 augustus gratis gedownload kan worden als je de Apple Store gebruikt. Je vindt de actie onder Stores, bij de Apple Store die daar wordt getoond. De apps die worden weggegeven met de Apple Store-applicatie zijn alleen gratis beschikbaar als je op de downloadknop drukt die bij het bericht wordt getoond. Je wordt dan automatisch naar de App Store gebracht waar een downloadcode voor je wordt ingevoerd.


We wisten al dat de gratis app-acties er aan zaten te komen. Bij het verschijnen van een update in juli doken er ook interne documenten op waarin de functie werd beschreven. Met deze update werd alvast de basis gelegd voor de nieuwe mogelijkheid. Je hoeft dan ook niet de app bij te werken om de gratis app te zien, mits je na 23 juli al een update hebt uitgevoerd.

De nieuwe functie lijkt overigens nog niet te werken in de beta van iOS 7. We horen van meerdere personen dat zij een foutmelding te zien krijgen als ze op de downloadknop drukken.

Downloaden: Apple Store (gratis, iPhone, iOS 6.0+) (alleen Nederlandse App Store)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.