PicsPlay Pro voor iPhone: helderheid van foto’s aanpassen door te vegen

De uitgebreide fotobewerkingsapp PicsPlay Pro op iPhone en iPad laat je nu vegen met een kwast om de helderheid te bepalen. En meer!

PicsPlay Pro iPhone iPadDe enorm uitgebreide fotobewerkingsapp PicsPlay Pro voor iPhone en iPad is voorzien van een grote nieuwe update waardoor de app voortaan versienummer 2.5 draagt. De meest in het oog springende vernieuwing is de Lightning Brush. Net zoals de scherpte, kan je nu ook de helderheid van de foto ter plekke bepalen door over de foto te vegen. Het geselecteerde gebied kan je ophelderen zodat het er extra goed uit springt, of je verduistert het juist. Het is een van de nieuwe mogelijkheden in de betaalde en gratis versie van de app.

De andere grote nieuwe functie heet Vibrance. Die is erop gericht om de natuurlijke kleuren uit je foto te accentueren. Het is het derde en enige nieuwe schuifbalk die je aantreft in de optie Color onder de kleurenpalet-knop. De slider naar rechts schuiven, heeft een beetje het effect van duur, glimmend fotopapier: de foto lijkt er op een natuurlijke manier wat zonniger door.

PicsPlay Pro Lightning Brush foto oplichtenPicsPlay Pro heeft verder een van zijn meest indrukwekkende functies bijgeschaafd: de photo stamp. Daarmee selecteer en teken je een lijn om de gewenste selectie op een foto en kan je die selectie daarna plakken op een andere foto. In versie 2.5 is de functie versterkt door een nieuwe ‘guide-view’ die het makkelijker maakt om precies te selecteren. Daarnaast is het makkelijk om de randen van voorbestemde stempels bij te schaven. Als je de selectie hebt gemaakt en het gedeelte foto overzet naar de andere foto, kan je nu bepalen of je er een lijn om wilt zien en wat de kleur, dikte en het type van de lijn dan zijn.

Daarnaast is er een fors aantal pakketten toegevoegd aan PicsPlay Pro. Er zijn nogal wat nieuwe pakketten met stempels om op foto’s te drukken: snoep, zwart penceel, wit penceel, prinsessendagboek, lovely girl, hartjes, sterren en bloemen. Opvallend is dat de prijzen van de twee versies verder uit elkaar liggen dan ooit. Een reclameloze ervaring van PicsPlay kost nu 3,59 euro meer dan de versie met advertenties.

Downloaden: PicsPlay Pro (€3,59, universeel, iPhone 4+, iPod touch 4th gen+, iPad 2+, iOS 5.0+)
Met reclame: PicsPlay (gratis, universeel, iPhone 4+, iPod touch 4th gen+, iPad 2+, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2013, 15:03
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotobewerking, kleurenfilters

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.