iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 6-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: VLC 3.0
Speel je graag media in allerlei formaten en op allerlei apparaten, dan is VLC een uitkomst. De makers hebben nu VLC 3.0 uitgebracht voor alle platformen tegelijk. Het versienummer is daardoor voor alle platformen gelijk (de iOS-update kan elk moment in de App Store verschijnen). Dat maakt het makkelijker, zowel voor gebruikers als voor de VideoLAN-ontwikkelaars. Het is zelfs te gebruiken op de Xbox One. De app ondersteunt afspelen van 4K en 8K, meer opties voor 360-graden video’s en 3D-audio, HDR en HDR Tone-mapping. Daarnaast is er eindelijk ondersteuning voor Chromecast toegevoegd, een functie die al veel eerder was beloofd.

VLC 3 Everywhere

VLC 3.0 is de eerste versie waarbij alles tussen desktop en mobiel gelijk loopt. De nieuwe versie heet Vetinari, naar een fictioneel karakter uit de boeken van Terry Pratchett. De nieuwe functies gelden voor iOS, Android, Windows Phone, Apple TV en Chrome OS, plus Windows, Mac en Linux. Er zijn meer dan 1.500 bugs opgelost in deze update, waaraan drie jaar is gewerkt. Ook zitten er nog wat handigheidjes in voor geavanceerde gebruikers, zoals passthrough voor HD-audiocodecs. Je kunt makkelijker je lokale netwerk en NAS-schijven doorbladeren, op zoek naar je films. Ook kun je nu Blu-ray-video’s bekijken met volledige menu-ondersteuning.

Bring You Home

Bring You Home is van dezelfde makers als Love You to Bits, een aantrekkelijke en hooggewaardeerde game. In Bring You Home speel je met de alien Polo die in werelden op zoek gaat naar zijn huisdier. Als je de trailer van de game bekijkt, zul je vooral medelijden krijgen met Polo. Maar als je de game zelf speelt, merk je dat je de afloop zelf helemaal in eigen hand hebt. Door te vegen heb je namelijk invloed op hoe het level opgebouwd is. Je bestuurt dan ook niet de alien Polo zelf, maar alleen de omgeving. Heb je de verkeerde keuze gemaakt en sterft Polo op een hilarische of trieste manier, dan draai je de tijd met een enkele tik weer terug. De game ziet er leuk uit en bevat leuke puzzels om op te lossen.

Mosaic

Ziet jouw Instagram-pagina er altijd maar saai uit? De app Mosaic wil er iets leuks van maken. Deze foto-app maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om foto’s bij elkaar te zoeken die er mooi uit zien op je profiel. Met speciale filters genaamd Smart Themes wordt de kleurstelling van de foto’s automatisch aangepast, zodat bezoekers van jouw Instagram-pagina meteen een goede indruk krijgen. De app is gratis te downloaden, maar bevat wel in-app aankopen. Sommige thema’s kun je los kopen voor €2,29 per stuk, maar er is ook een abonnement voor €5,49 per maand.

Teaming

Met de Nederlandse app Teaming (powered by Strava) kun je van je sportieve vrienden een georganiseerd team te maken. Met deze app kun je eenvoudig met elkaar communiceren via de teamchat. Ook kun je makkelijk events organiseren, bijvoorbeeld samen trainen op de woensdagavond of een gezellige BBQ. Je kunt in één oogopslag zien wie zich hebben aangemeld voor een event. Verder kun je uiteraard de Strava-activiteiten van je vrienden bekijken, om te zien wie er (eventueel stiekem) getraind heeft. De app laat leuke feitjes zien, bijvoorbeeld of je gemiddeld sneller was dan een schaap of een Afrikaanse olifant. Je kunt elkaar uitdagen in wekelijkse klassementen.

Teaming is 2 weken gratis te proberen, daarna betaal je €0,99 per jaar per teamlid, dus een heel vriendelijk prijsje.

Final Fantasy XV Pocket Edition

Er staan deze week misschien wat veel games in de lijst, maar dat komt omdat er op gamesgebied genoeg te beleven was. Final Fantasy XV Pocket Edition konden we daarbij natuurlijk niet overslaan. Dit is de volledige consolegame, maar aangepast voor iOS. Het gaat om het nieuwste deel van de Final Fantasy-serie, waarbij Square Enix voor een volledige remake heeft gekozen. De karakters zien er anders uit dan je op de console gewend bent. Maar als avonturenspel is FFXV: Pocket Edition geslaagd. Voor het geval je het verhaallijn nog niet kent: je gaat als kroonprins Noctis en zijn metgezellen op reis en belandt daarbij in een oorlog.

Het complete verhaal van de game zit erin, maar wel iets ingekort voor mobiel. Leuk aan deze game is dat het viertal vrienden je echt betrokken doet voelen bij het verhaal, ook al bekijk je in deze Pocket Edition het speelveld van bovenaf. Aanvallen doe je door op vijanden te tikken, waarna de karakters in gevecht gaan. De game is verdeeld over tien hoofdstukken, waarvan je de eerste gratis kunt spelen. Zo krijg je een goede indruk of dit iets voor je is. Het tweede en derde hoofdstuk kosten respectievelijk €1,09, daarna worden de hoofdstukken een stuk duurder. Het hele pakket gaat je uiteindelijk €21,99 kosten.

Tabletopia

Tabletopia is ontstaan uit een Kickstarter-project. Het idee was om een virtuele tabletop te maken om allerlei bord- en kaartspellen mee te spelen. Het project had maar $20.000 nodig om te slagen, maar het leidde uiteindelijk tot $134.000. Met de pc-versie kun je meer dan 500 games spelen. Nu is er ook een iPad-versie, die wat beperkter is dan de pc-versie. Er zitten maar 6 games in: Sub Terra, Hansa Teutonica, The Shipwreck Arcana, Burgle Bros, Mint Works en Champions of Midgard. Maar er komen meer aan!

Hieronder zie je een filmpje van de Steam-versie:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.