iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 50-2017 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

iCulture: App GemistIn de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Fez: Pocket Edition

Fez verscheen in 2012 op spelcomputers en werd overladen met awards. Logisch, want deze puzzelgame is heel bijzonder. Je ziet op het eerste gezicht een kleurrijk en simpel spelletje, maar de complexiteit is verraderlijk. Deze game graaft dieper dan je denkt.

In Fez sta je vanuit het perspectief van hoofdpersoon Gomez in een 2D-wereld waar je kunt rondlopen. Met een druk op de knop kun je de wereld laten ronddraaien, waardoor op ieder scherm weer nieuwe geheimen en oplossingen te ontdekken zijn. Platformen die onbereikbaar lijken staan door te draaien opeens met elkaar in verbinding. Aan jou de taak om deze soms ingewikkelde puzzels op te lossen. De game kost geld, maar is dat zeker waard want je bent dagenlang bezig om alle puzzels uit te pluizen.

Christmas Tree Decorator

We zitten volop in kerstsfeer, dus mag een passende app niet ontbreken. Met de Christmas Tree Decorator-app kun je zien hoe een kerstboom in jouw woonkamer zou staan. De app maakt gebruik van augmented reality om de boom in de kamer neer te zetten. Zo weet je meteen in welke hoek van de kamer de boom het best tot zijn recht komt. Je kunt kiezen uit bomen met verschillende kerstdecoraties. Werkt ook op de iPad.

Polyword

Dit is een interessante, gratis app die gebruik maakt van machine learning. Met de camera scan je bepaalde voorwerpen, die vervolgens door de app worden vertaald in 30 verschillende talen. Het kan handig zijn als je een vreemde taal wilt leren. Je zit op een terrasje, richt de camera op de stapel pannenkoeken die iemand verderop zit te eten en de app vertelt je hoe je dit gerecht in het Frans, Spaans of Portugees kunt bestellen. Reuze praktisch op vakantie.

Life is Strange

Een geweldig 3D-avonturenspel, dat eerder op Windows, Mac en spelconsoles beschikbaar was. Nu heeft uitgever Square Enix de game ook op iOS uitgebracht. Je volgt de fotografiestudent Max Caulfield, die in een mysterieus verhaal verwikkeld raakt. Alles draait om overleven.

Het spel is aangepast voor de touchscreenbediening van iOS en er werd gebruik gemaakt van de Unreal 4 Engine voor een zo realistisch mogelijke ervaring. Als mobiele game is Life is Strange opgesplitst in vijf delen, waarvan de eerste drie nu te spelen zijn. De andere twee volgen in 2018 en zullen apart in de game worden verkocht. Episode 2 kost €1,09, de andere delen steeds €3,49.

Descript

Descript is een nieuwe Mac-app, waarmee het bewerken van podcasts en andere gesproken audiobestanden net zo makkelijk moet worden als het gebruik van een tekstverwerker. De app is gemaakt door de voormalige CEO van Groupon en brengt audio en tekst samen. Nadat de software een uitgeschreven tekstversie van de audio heeft gemaakt gebruikt de app machine learning om beide op elkaar te laten aansluiten. Aan elk woord wordt een tijdcode gekoppeld. Verwijder je een woord in de tekst, dan wordt dat ook in het audiobestand gedaan. Mocht het niet lukken, dan kun je in de software ook nog met een gewone waveform editor aan de slag gaan. Al die intelligentie kost je wel behoorlijk wat duiten: de makers vragen 20 dollar per maand voor het gebruik van de software (ter introductie betaal je half geld). Daarnaast betaal je 7 cent per minuut om de uitgeschreven tekst te maken. Dat is waarschijnlijk goedkoper dan een medewerker ervoor inhuren.

Verkrijgbaar via Descript.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2017, 13:01
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.