Selfissimo voor de iPhone.

Google experimenteert met twee nieuwe foto-apps voor iOS

Google is aan het experimenteren geslagen. Met de zogenaamde appsperimenten probeert Google enkele grappige foto-functies uit. De eerste twee apps zijn Selfissimo en Scrubbies, apps voor selfies en video's.

Google heeft vannacht twee nieuwe foto-apps voor iOS beschikbaar gesteld. De apps dienen als experiment en worden dan ook wel appsperimenten genoemd. Het gaat om de selfie-app Selfissimo en de video-app Scrubbies. Beide apps zijn gratis te downloaden.

‘Appsperimenten’ van Google

Google bracht anderhalf jaar geleden de app Motion Stills uit, waarmee je gifjes kon maken van je Live Photos. De ontwikkeling van deze app diende als inspiratie voor de nieuwe serie appsperimenten: bruikbare en handige foto-apps die gebruikmaken van experimentele technologie. De apps die vallen onder de noemer appsperimenten bevatten dan ook niet heel veel functies, maar dienen vooral als een soort probeersel om te kijken wat er mogelijk is en wat er aan slaat onder het publiek. In de eerste reeks heeft Google drie apps uitgebracht, waarvan er twee beschikbaar zijn op iOS. Binnenkort moet er nog een vervolg komen op dit appsperiment.

Selfissimo voor de iPhone.

De eerste experimentele app die beschikbaar is voor iOS, is de selfie-app Selfissimo. Met de app kun je automatisch zwart-wit selfies maken. Start de app op en hij begint automatisch met plaatjes schieten. Elke keer als je van pose verandert, wordt er een nieuwe selfie gemaakt. Het is dus niet nodig om bij elke foto op de sluiterknop te drukken. Je kunt elke selfie apart opslaan, maar ook als geheel bij elkaar. Denk hierbij aan de een oude photobooth waar je eenvoudig meerdere foto’s achter elkaar kunt maken. Selfissimo werkt op zowel de iPhone als iPad.

De tweede app die beschikbaar voor iOS is de video-app Scrubbies. Het idee is dat je grappige playbacks van een video kunt maken, zonder dat je hiervoor heel erg aan de slag moet met bewerkingtools. Zodra je een video geschoten hebt met Scrubbies, kun je er doorheen scrollen door met je vinger erover te vegen. Als een soort dj kun je op die manier bladeren door een video, waardoor je bijvoorbeeld een grappig moment extra kunt benadrukken. Door met twee vingers te scrollen, wordt er een nieuwe opname gemaakt. Scrubbies is in tegenstelling tot Selfissimo alleen geoptimaliseerd voor de iPhone.

Voor Android is er ook nog de interessante app Storyboard. Deze app maakt van je video een soort stripboek, door automatisch de leukste stukjes eruit te pikken en er een soort tekenfilmfilter overheen te plakken. In totaal heb je de keuze uit zes verschillende filters. Het ziet er helaas niet naar uit dat Storyboard binnenkort beschikbaar komt voor iOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2017, 9:14
Categorie Apps
Onderwerpen fotografie, google
Device iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.