iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 49-2017 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

iCulture: App GemistIn de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Reigns: Her Majesty

Zoek je nog een goede game voor de komende vrije dagen, dan is Reigns: Her Majesty zeker het overwegen waard. Dit is de opvolger van de veelgeprezen game Reigns, waarin je de baas was over een koninkrijk en belangrijke beslissingen op politiek en sociaal gebied moest nemen. Deze keer kruip je in de huid van de koningin, zoals de naam van de game al aangeeft. Er zitten allerlei nieuwe spelfuncties en vernieuwingen in, ook leuk voor mensen die de eerdere Reigns al grijsgespeeld hebben.

Reigns lijkt op het eerste gezicht een opvallend simpele RPG waarbij je op een Tinder-achtige manier gaat swipen om beslissingen te nemen. Je beheert je koninkrijk en onderhoudt relaties met het volk, de kerk, het leger en de schatbewaarders. Als koningin krijg je ook met de koning te maken, wat het spel een extra dimensie geeft. Je krijgt te maken met romantische verwikkelingen, moet voor nageslacht zorgen en je krijgt te maken met sterrenbeelden. Benieuwd? Dan snel gaan spelen!

Clean Text

De naam van de app zegt al wat je hiermee kunt doen: je plakt een vervuilde tekst met veel spaties, procenttekens en andere ongewenste tekens erin en Clean Text ruimt het op. Handig als je veel met HTML en andere code werkt. Je kunt de app ook gebruiken om linkjes, adressen en telefoonnummers uit een document te halen. De app heeft enorm veel mogelijkheden.

Clean Text

In de nieuwste versie vind je ondersteuning voor de Bestanden-app van Apple, zodat je makkelijk een tekstbestand in Clean Text kunt openen of weer opslaan. Er zit ook een donkere modus in, al vinden we de bijbehorende Mac-app wel wat aan de prijs.

PinDrive

Een gratis app waarmee je makkelijk je auto kunt terugvinden met augmented reality. Na het starten van de app leg je de locatie van de parkeerplaats vast met een druk op de knop. Na een dag winkelen kun je met PinDrive vervolgens weer makkelijk je auto terugvinden. Kijk via de camera en een grote pijl wijst in de richting die je moet lopen. Ook handig als je je zitplaats in een voetbalstadion of je tentje op een muziekfestival wilt terugvinden. PinDrive gebruikt Apple’s ARKit-framework, dus je hebt minimaal iPhone 6s met iOS 11 of nieuwer nodig.

Bandimal

Bandimal is een leuke app waarmee kinderen leren om muziek maken te ontdekken. De dieren komen tot leven terwijl je leert om een liedje te maken. Je leert een drumloop maken, melodieën samenstellen en de snelheid veranderen. Door te vegen over dieren kun je de instrumenten veranderen. Er zitten geen reclames of in-app aankopen in de app.

Speel met negen dieren als instrumenten, sla composities op in je collectie en geniet van de animaties en de audio. Werkt op alle iPhones en iPads met iOS 10 en later.

Instagram Direct

Nog niet in Nederland, maar wel iets om in de gaten te houden. Instagram heeft een aparte berichtenapp uitgebracht met de naam Direct. Het is alleen te gebruiken in Chili, Israël, Italië, Portugal, Turkije en Uruguay. Net als in de losse Messenger-app van Facebook kun je in Direct terecht als je lekker wilt chatten met je vrienden, maar niet meteen foto’s wilt uitwisselen. Wil je in de gaten houden wat er in beide apps gebeurt, dan zul je steeds moeten wisselen tussen beide apps. Het idee is dat meer mensen Instagram’s berichtenfunctie gaan gebruiken. De afsplitsing stelt Instagram ook in staat om meer functies in te bouwen, zonder dat de Instagram-app te complex wordt om te gebruiken.

Instagram Direct

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2017, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.