iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 36-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Heart Analyzer
Deze app bestaat al een tijdje, maar heeft onlangs een grote update gekregen. De app brengt de gegevens van de hartslagsensor van je Apple Watch in kaart. Je moet dus wel een Apple Watch hebben om de app te kunnen gebruiken. De app is nu helemaal opnieuw ontworpen in Swift 4 en heeft tegelijkertijd een nieuw ontwerp gekregen. Er zijn nieuwe statistieken en de bijbehorende Apple Watch-app is vernieuwd.

Heart Analyzer-app.

Heart Analyzer houdt elke dag de gegevens bij tot wel drie jaar terug. Met grafieken wordt alles in kaart gebracht en de app probeert het zo begrijpelijk mogelijk te maken. Gegevens als je gemiddelde hartslag, minimum en maximum zijn eenvoudig te bekijken. Je kan de bijbehorende Apple Watch-app ook aanpassen, maar dan heb je wel een optionele in-app aankoop van €2,29 nodig. De gratis versie kan tot veertien dagen terug kijken, maar als je meer wil betaal je ook €2,29. Als je dus meer wil halen uit je hartslaggegevens, is Heart Analyzer het proberen waard.

Clean Email

Staat je inbox vol met mailtjes en kijk je er daarom steeds meer tegenop om er doorheen te werken? CleanEmail wil dit voor je oplossen. De dienst laat je regels en filters instellen, zodat je sneller door je mails kan gaan. Je kan e-mails in groepen verwijderen, archiveren of verplaatsen, dus je hoeft niet meer per stuk door elke e-mail te gaan. Je kan de dienst tot duizend e-mails gratis gebruiken, maar daarna moet je voor de app betalen. Op de website download je de desktopversie.

Dockey

Het instellen van de Dock op je Mac doe je via de instellingen van je Mac. Dat is niet erg praktisch als je even snel de instellingen aan wil passen. Dockey lost dat voor je op. Deze gratis Mac-app laat je snel de belangrijkste instellingen van de Dock aanpassen: de locatie, of hij automatisch moet verdwijnen en de snelheid van de animatie. Voor de laatste instellingen hoef je niet meer in de Terminal te zijn, wat het instellen een stuk gebruiksvriendelijker maakt.

Dockey Mac.

Je download Dockey van de website van de maker.

SwissTAsks

Deze app zet agenda-afspraken, notities, e-mails en meer bij elkaar. Je ziet dan in één lijst wat je allemaal te doen staat en met wekelijkse doelen hou je alles bij. Je krijgt elke week ook gedetailleerde verslagen om je scores te verbeteren. De agenda-afspraken werken met iCloud en Exchange en je herinneringen haalt hij uit de Herinneringen-app. De app maakt backups naar Dropbox en heeft nog meer handige functies. Er is ook een Apple Watch-app waarmee je via dicteren een nieuwe notitie toevoegt.

Fiete Math Climber

Fiete ken je misschien van allerlei andere educatieve apps en games voor kinderen. Er is nu ook een educatief spelletje die wiskunde leuk wil maken. In de game moet je zo snel mogelijk sommen oplossen. Je kan kiezen tussen optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. De game houdt statistieken bij zodat je van elke dag kan zien hoe je het ervan afgebracht hebt. De game werkt met trappen: heb je een antwoord goed, dan gaat het personage een tree omhoog. Is je antwoord fout, dan gaat hij een stap omlaag. Met de muntjes die je daarmee verdient, speel je extra personages vrij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.