iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 37-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Sorted³
Misschien ben je bekend met de app Sorted. We schreven twee jaar geleden een review van de herinneringenapp Sorted, maar nu heeft de maker een geheel nieuwe versie uitgebracht. Sorted³ is niet een update van de bestaande app, maar een gehele nieuwe app die je los moet downloaden. De app is helemaal opnieuw ontworpen en moet het indelen van je dag nog makkelijker maken. Nieuw is bijvoorbeeld de functie Auto Schedule, waarmee je in een paar tikken een taak ingepland hebt.

Sorted3 op de iPad.

De app laat je ook eenvoudig mappen, lijstjes en tags aanmaken. Je kan je notities ook een eigen opmaak geven en heeft daarbij veel opties. Extra functies zijn een lichte en donkere modus en de app werkt samen met Siri. Je kan dus eenvoudig een herinnering aan de app toevoegen door dit aan Siri door te geven. Heb je eerder al betaald voor Sorted 2, dan kan je de nieuwe functies gratis blijven gebruiken. Nieuwe gebruikers betalen voor alle functies €16,99 via een in-app aankoop.

Launchpad-Symbole

Gebruik jij vaak Launchpad op je Mac? Dan vind je het misschien vervelend dat er maximaal 35 icoontjes op het scherm passen. Via de Terminal kun je dit aanpassen, maar er is nu ook een hele simpele kleine app beschikbaar die dit voor je doet. De app is van onze collega’s van iFun en is erg handig als Launchpad jouw favoriete manier is om apps op de Mac te openen.

Je download de app via deze link.

Run to the Moon and Back

Deze app is gemaakt voor het initiatief Run to the Moon and Back 2018. Daarin moet je hardlopen, samen met andere lezers van Wendy Magazine van Wendy van Dijk. Samen probeer je de afstand tot de maan te rennen en je haalt ook nog geld op voor Make-a-Wish Nederland. Je moet wel zelf sponsoren werven en door je te registeren geef je je sponsorbijdrage op. Het aantal kilometers wordt bijgehouden via de ingebouwde stappenteller van je iPhone, maar je kan het ook koppelen aan een andere hardloopapp.

Scuba Calendar

Duikers opgelet: met Scuba Calendar plan je je eigen duikvakantie. Je kan in de app zoeken naar onderwaterdieren die je graag wil zien. Je kan daarbij filteren op periode of regio, waarna de app de locatie weergeeft waar je deze dieren vindt. Wil je liever zoeken op land, dan kan dat ook. Je ziet zo dus makkelijk welke vissen je tijdens het duiken in Nederland kan tegenkomen. Als je de app volop wil gebruiken, kun je ook een eigen logboek bijhouden waarin je vastlegt wat je allemaal al gezien hebt.

Panic Room 2: Hide & Seek

Als je een spannend spelletje zoekt, kun je Panic Room 2 eens proberen. Het is een ouderwetse Hidden object-game waar je detective-skills op de proef gesteld worden. Je bent onderweg naar een verlaten huis en lost allerlei ingewikkelde puzzels op. Het verhaal is helemaal nieuw ten opzichte van het eerste deel en vindt tien jaar na het origineel plaats. De spannende muziek en mooie graphics moet bijdragen aan de algehele ervaring. In de trailer hieronder krijg je alvast een goed beeld wat je kan verwachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.