iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 21-2018 in App Gemist

Obscura 2, Fruity Loops en meer

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Obscura 2

Liefhebbers van het maken van foto’s herkennen waarschijnlijk wel dat er hele goede alternatieven zijn voor de standaard Camera-app op de iPhone, maar dat je uiteindelijk toch weer terug komt bij de standaard app. Toch is Obscura 2 net even anders. Deze camera-app bevat allerlei extra functies, maar maakt het niet te ingewikkeld voor je. Er wordt geen gebruik gemaakt van vakjargon om dingen duidelijk te maken. De app is zo opgebouwd dat iedereen hem kan gebruiken.

Obscura 2

Tijdens het maken van de foto kun je al een aantal dingen aanpassen zoals belichting of de focus. Als je op de knoppen hiervoor drukt, krijg je een wiel te zien waar je aan kunt draaien tot de gewenste stand. In totaal zijn er 11 verschillende opties die je tijdens het maken van de foto kunt aanpassen. Wat bewerken achteraf betreft is de app wel wat beperkt. Je kunt een filter toevoegen aan de foto, maar dat is het dan ook. De opties die je hebt tijdens het maken van de foto’s maken een hoop goed. De app download je voor €5,49 in de App Store en mocht je het willen dan kun je in de app ook nog extra filters aanschaffen.

Fruity Loops Studio

Fruity Loops Studio is dé PC-app om muziek te bewerken. Na twintig jaar is deze app ook te downloaden op de Mac. Mensen die het programma al gebruiken op een Windows-computer kunnen kosteloos overstappen naar de Mac en de bestanden worden dan automatisch gesynchroniseerd. Fruity Loops Studio koop je op de website van de makers. De prijzen beginnen bij €89 voor de basisversie en lopen tot €793,88 voor de meest uitgebreide versie.

Fruity Loops Studio bekijken.

1Password 7

Het is voor het eerst in 1Password 7 op Mac een update heeft gekregen voor betalende klanten. De update bevat onder andere een nieuw design, nieuwe functies en een nieuw lettertype. De app heeft een rechtstreekse integratie van de ‘Have I Been Pwned?’-database waardoor je direct in kunt zien of het nodig is om je wachtwoorden te wijzigen. De app kost tijdelijk $50, maar zal na verloop van tijd weer terug gaan naar de gebruikelijke $65.

Hologo

Hologo is een app die gebruik maakt van Apple’s AR Kit en die je op een speelse manier iets wil leren. Het gaat vooral om complexe systemen zoals een vulkaan of een menselijke cel. De app is voornamelijk gericht op studenten en docenten, maar eigenlijk is Hologo voor iedereen leuk om te kijken en ermee te spelen. Je steekt altijd wat leuke nieuwe feitjes op. Je kunt Hologo gratis installeren en je kunt een aantal demolessen direct bekijken, maar voor de rest zul je je moeten registreren.

Trend Micro Zero Browser

Het anti-virus bedrijf Trend Micro heeft een eigen browser uitgebracht voor iOS. De browser is bedoeld om de privacy van gebruikers te beschermen, door bepaalde tracking via internet te blokkeren. Het gaat bijvoorbeeld om websites die de muisbewegingen tracken, of in iOS bijhouden hoe je over een webpagina navigeert. Dit is bij de Zero Browser niet mogelijk. Trend Micro houdt naar eigen zeggen zelf ook geen data bij van de gebruikers. Zodra de app wordt afgesloten, wordt alle data verwijderd. De app is gratis te downloaden in de App Store en is te gebruiken op iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.