iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 11-2022 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 11 in 2022 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

iCulture App van de Week: Posture Pal
Krijg je last van je nek en schouders omdat je wellicht te veel naar een laag scherm kijkt? Daar heeft de Nederlandse ontwikkelaar Jordi Bruin iets slims op bedacht. Posture Pal houdt je zithouding deels in de gaten en geeft je een seintje als je je hoofd niet recht houdt. Om dit te meten, maakt de app gebruik van sensoren in je AirPods 3, AirPods Pro, AirPods Max of Beats Fit Pro.

Posture Pal

Rafi is de naam van de giraffe in Posture Pal. Zit je meerdere secondes niet goed, dan maakt hij een geluidje. Aan het begin klinkt dat raar, maar als je Posture Pal al even hebt gebruikt, wen je eraan. Je kunt zelf instellen welke kijkhoek een seintje zou moeten genereren. De app is gratis te gebruiken, maar voor alle functies betaal je een klein bedrag. De opbrengst gaat naar oorlogsslachtoffers in Oekraïne.

Alle Timers

Wie regelmatig in de keuken staat om van alles te bakken, braden en koken, is deze app handig. Met de Nederlandse app Alle Timers zet je meerdere timers op je scherm met ieder een titel. Je zou ook gebruik kunnen maken van meerdere timers met de HomePod, maar een app kan handig zijn omdat je dan snel een live timer ziet. Ook is het handig om te weten waar iedere timer voor dient. Om dat te benadrukken kun je iedere timer een andere vorm geven. Ook is er een speciale kookstand waarmee je timers groter worden getoond.

ANWB Streetwise

Met deze game van de ANWB testen kinderen hun verkeerskennis op een manier die helemaal past bij 2022. In ANWB Streetwise heb je een virtuele buurt die je veilig moet maken. Dit doe je door vragen te beantwoorden. Ook kunnen kinderen met hun ouders praktische spellen doen in de eigen buurt met behulp van augmented reality. Ouders krijgen tools om kinderen te helpen met de app. ANWB Streetwise is volledig gratis.

Klender

Deze app is ook van Nederlandse komaf. Met Klender heb je een agenda-app voor je hele huishouden waar iedereen in je huishouden lid van kan worden. Nu kun je ook delen met de Agenda-app, maar Klender biedt meer. Zo kun je ook boodschappenlijstjes doorgeven, deel je contactenlijsten en heb je alles voor het huishouden op één plek. Qua design moet je er maar net van houden, want Klender heeft wat weg van een soort krijtbord, maar dan gemengd met strakke tekst.

Bekijk ook

Je agenda delen met anderen doe je zo

Met behulp van iCloud kun je een iPhone agenda delen met anderen, zoals je vrienden of familie. Het werkt ook op de iPad en op de desktop. In deze tip leggen we uit hoe een agenda delen werkt en waar je op moet letten tijdens het instellen.

Ask VT

Voor wie graag goed uitkijkt of websites of bestanden wel veilig zijn, is er Ask VT. Deze gratis app laat je URL’s en bestanden invoeren die vervolgens worden gescand op kwaadaardige elementen. Deze scan wordt uitgevoerd door VirusTotal, een eveneens gratis dienst van Google. Je kunt een website of bestand eenvoudig scannen door via het deelmenu van iOS de Ask VT-app te openen. Natuurlijk is een scan geen garantie dat iets 100% veilig is, maar het kan in ieder geval een deel buiten de deur houden.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.