iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

De leukste apps van week 42-2017 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

App Gemist logoApp Gemist is terug, met een nieuwe insteek! In plaats van de apps waar je de afgelopen week al over hebt kunnen lezen, pakken we het vanaf nu anders aan. We bespreken in deze rubriek steeds een stuk of vijf apps die wat ons betreft de moeite waard zijn om te ontdekken. Leuke apps voor iPhone, iPad en Mac die je misschien nog niet kende, die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

iCulture App van de Week: Boomerang Mail

Boomerang bestaat al een tijdje, maar deze week is er voor het eerst een iPhone-app uitgebracht. De iPhone-app van Boomerang is een mail-app waar tegelijkertijd een slimme assistent ingebouwd zit. Door op het microfoontje te tikken, kun je commando’s geven. Deze zijn echter alleen in het Engels, maar door bijvoorbeeld Hello te zeggen, krijg je meteen een overzicht van je dag en zie je hoeveel ongelezen mails je nog hebt. Boomerang helpt je daarnaast ook met het opruimen van mails. Door een mail naar links te vegen, komen er allerlei handige acties bij waarmee je een mail verwijdert, archiveert of verplaatst.

De meest kenmerkende functie, en waar de naam ook vandaan komt, is de boemerang-functie. Hiermee kun je een mail tijdelijk uit je inbox verwijderen en terug laten keren op een moment dat jij dat wil. Boomerang Mail werkt met Gmail, Gsuite, Outlook, Exchange en overige accounts. Als je dus nog op zoek was naar een geschikte mail-app, dan is deze het overwegen waard. Helaas is er geen iPad-versie beschikbaar.

Boomerang Mail.

Campfire Cooking

Campfire Cooking is een aanrader als je van barbecuën en van leuke simpele spelletjes houdt. De game is gemaakt door Layton Hawkes, die eerder het puzzelspel Puzzlepops maakte. Het ziet er aantrekkelijk uit, deze schuifpuzzel, waarbij je marshmallows moet grillen op het vuur. Het lastige daarbij is dat elke kant van de marshmallow maar één maal met het vuur in aanraking mag komen.

Dat kost je heel wat denkwerk, omdat je elke spies op het juiste moment moet omdraaien en anders neerleggen. Verder zijn er hindernissen, zoals gloeiend houtskool. Er zitten 100 levels in de game, echt een aanrader voor het weekend!

Index

Index is een nieuwe app om allerlei bestanden, notities en linkjes op te slaan. De app is eigenlijk vijf jaar geleden al bedacht door Brian Cox, die het voor eigen gebruik nodig had. Een paar maanden geleden besloot Cox de app ook aan anderen beschikbaar te stellen. Index probeert het probleem op te lossen dat je data overal en nergens te vinden is. Je leest een artikel op het ene apparaat en kunt het vervolgens op je andere apparaat niet meer vinden. Index draait dus om notities maken, linkjes bewaren en documenten delen. Het werkt op iOS, Android, Chrome, Firefox op het web, maar er komen ook aparte apps voor Mac en Windows. Alles wat je opslaat wordt geïndexeerd, vandaar de naam. De app werkt daarbij met hashtags. Ook kun je zoeken in ‘/everything’, waarbij je complete collectie wordt doorzocht. De app is gratis te gebruiken voor maximaal 237 items. Daarna betaal je $2 per maand.

Nonky

Als je graag op de hoogte wil blijven van de prestaties van je Mac, dan kan Nonky van pas komen. Nonky toont allerlei handige widgets, zodat je in één oogopslag kunt zien hoe zwaar de processor van je Mac het op dit moment heeft. De widgets verschijnen echter niet in het Berichtencentrum, maar gewoon op je bureaublad. Ze zijn wel doorzichtig gemaakt, zodat ze niet voor teveel afleiding zorgen. Je kunt er zelfs het weerbericht mee op je desktop plaatsen.

Nonky

Nonky is gratis beschikbaar via Github.

Portra

Als je al fan was van Prisma, dan is Portra misschien ook wat voor jou. Ook deze app neemt je foto’s onder handen en voegt daar een mooi effect aan toe, waaronder een waterverf-filter. Je kunt je foto’s ook zo instellen dat maar een deel daarvan bewerkt wordt, met een mooi resultaat als gevolg. In totaal bevat Portra 19 filters en er worden regelmatig nieuwe filters toegevoegd. Je bewerkte foto’s kun je eenvoudig bewaren, maar je kunt ze ook delen via Facebook of Instagram.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2017, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.