7-Minute Workout Watchapp: fitnessapplicatie voor Pebble-horloge

De 7-Minute Workout Pebble Watchapp laat je sportoefeningen uitvoeren met behulp van smartphone-horloge Pebble.

PebbleSmartphone-horloge Pebble voorziet je in eerste instantie van iPhone-notificaties om je pols, maar ontwikkelaars kunnen ook hun eigen applicaties en wijzerplaten maken die op het scherm worden getoond. Eén van deze applicaties is 7-Minute Workout, die ervoor zorgt dat je horloge helpt bij het uitvoeren van een zeven minuten durende fitnesssessie. Hoewel er genoeg iPhone-apps zijn die je met exact deze oefening helpen, heeft de Pebble-variant één significant voordeel: het horloge zit om je pols, waardoor hij je tijdens het bewegen met trilsignalen kan vertellen wat je moet doen.

7-Minute Workout schotelt je twaalf oefeningen van ieder dertig seconden voor, met tien seconden pauze tussen iedere oefening. De ontwikkelaar van de Pebble-app heeft deze korte, intense training niet zelf bedacht: deze zeven minuten durende training is volgens een onderzoek van American College of Sports Medicine de meest intensieve training in zo min mogelijk tijd.

Iedere oefening wordt op je Pebble-horloge getoond met simpele afbeeldingen een aftellende balk die aangeeft hoe lang je nog door moet gaan. Met een kort trilsignaal geeft het horloge aan dat je klaar bent met je huidige oefening, of dat je met een nieuwe moet starten. Een dubbele trilling vertelt wanneer je tijdens een oefening iets anders moet doen.

Op het moment is er nog geen App Store speciaal voor Pebble-applicaties. Je moet de app daarom rechtstreeks vanuit je iPhone-browser op je Pebble installeren. Dit doe je door de website van de ontwikkelaar in Safari te bezoeken en daar op de downloadknop te tappen. Je wordt hierdoor automatisch doorgestuurd naar de Pebble-app, die de applicatie op je horloge installeert. Je kunt hem vervolgens vanuit het instellingenmenu van je Pebble opstarten.

Dit is niet de eerste fitnessmogelijkheid voor Pebble: eerder kreeg Runkeeper in een update nog Pebble-ondersteuning. Hiervoor moet je alleen de bijbehorende iPhone-app draaien. 7-Minute Workout kan na installatie onafhankelijk van je iPhone worden gebruikt.

Meer informatie: 7-Minute Workout Pebble Watchapp

Meer op je Pebble installeren? We hebben eerder 10 leuke wijzerplaten op een rij gezet. Lees ook onze uitgebreide review om meer over Pebble te weten te komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 17:57
Categorie Diensten
Onderwerpen fitness, pebble

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.