Ultralingua Dictionairy Bookshelf: slim woordenboek op iPhone en iPad

Ultralingua Dictrionairy Bookshelf is een stevig Engels woordenboek voor iPhone en iPad met vertalingen naar Spaans, Frans en Italiaans.

Ultralingua iphone iPad woordenboekEr is een verschil tussen een woordenboek en een woordenlijst. In de laatste categorie zijn best veel apps voor de iPhone en iPad voorhanden: even snel een woordje opzoeken in een summiere lijst en zien hoe je het schrijft. Ultralingua Dictionairy Bookshelf voor de iPhone en iPad is een serieus woordenboek functionerend vanuit de Engelse taal. Behalve de betekenis en schrijfwijze van woorden, tref je vervoegingen van werkwoorden, zoek je in twee talen tegelijk en kan je zoeken op hoe cijfers uitgeschreven worden. De app is gratis te downloaden; de omvangrijke woordenboeken download je via in-app aankopen in de net bijgewerkte app.

Ultralingua Dictionary Bookshelf voor iPhone en iPad is gisteren naar versie 2.3 bijgewerkt, die de applicatie een behoorlijke injectie verbeteringen en vernieuwingen geeft. Zo kan je de woordenboeken die je hebt gekocht in de app op het ene platform, via iCloud synchroniseren naar de ander. Je kan woorden delen op Twitter en Facebook, vervoegingen verschijnen onder de gezochte woorden, en de app onthoudt welke werkwoordsvorm je de laatste keer raadpleegde – zoals bijvoorbeeld tegenwoordige tijd en het voltooid deelwoord. Bovendien worden alle resultaten nu onder elkaar geladen en kan je vloeiend door de lijst scrollen.

De woordenboeken in Ultralingua voor iOS beginnen bij 4,49 euro; het bedrag dat je neerlegt voor ‘essentiële’ woordenboeken als Engels, Frans, Engels-Spaans en Engels-Italiaans. Wil je bijvoorbeeld het essentiële woordenboek Engels, dan betaal je dat bedrag voor 65.000 woorden, synoniemen en context waarin een woord te plaatsen valt. Voor 8,99 euro krijg je een volledig woordenboek met 300.000 definities, en ook de werkwoordvervoeging. Meteen een Spaans-Engels woordenboek kopen? Dat doet 17,99 euro, met 290.000 vertalingen die je beide kanten op kan laten werken. Bovendien kan je op elke betekenis in de app ‘lookup’ kiezen om de Engelse definitie ervan op te zoeken. Gekochte woordenboeken worden offline opgeslagen.

Ultralingua woordenboek iPhone Frans Engels Ultralingua woordenboek Engels Duits

Het grootste gemis van Ultralingua Dictionairy Bookshelf is vanzelfsprekend het ontbreken van een Nederlands woordenboek. Gelukkig kan je bij elk woordenboek de letter ‘m’ gratis downloaden en proberen. Zo kan je voor jezelf nagaan of je Engelse woordenschat groot genoeg is om een woordenboek zonder moerstaal te proberen. De app is alvast indrukwekkend genoeg.

Downloaden: Ultralingua Dictionairy Bookshelf (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 14:40
Categorie Naslagwerken
Onderwerpen engels, frans, italië, spaans, woordenboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.