Runkeeper voor iOS voegt ondersteuning Pebble toe

De hardloop-applicatie Runkeeper heeft ondersteuning voor het slimme iPhone-horloge Pebble gekregen. Je ziet op het horloge hoe je activiteit tot nu toe gaat.

Pebble RunkeeperHardloop-applicatie Runkeeper heeft een update gekregen, waardoor gebruikers van smartwatch Pebble voortaan informatie op het horlogescherm zien staan. Met de knoppen van het horloge kun je ook een activiteit pauzeren of weer voortzetten. Het volledig stopzetten van de activiteit kan echter niet: daarvoor zul je de iPhone er alsnog bij moeten pakken. Je hoeft voor de Pebble-ondersteuning enkel Runkeeper van een update te voorzien. De Pebble zelf heeft geen nieuwe firmware-versie of andere wijzigingen nodig. Je hoeft in Runkeeper na de update ook geen instellingen te veranderen. Is je Pebble met je iPhone gekoppeld, dan zal het horlogescherm automatisch je tijd en voortgang laten zien tijdens een Runkeeper-activiteit.

Door op de menuknop van je Pebble te drukken, kun je tijdens een activiteit met Runkeeper de horloge-app sluiten. Later kun je weer terug gaan, door de watchapp ‘Runkeeper’ in het horlogemenu te kiezen.

Een jaar geleden maakte Runkeeper al bekend aan Pebble-ondersteuning te werken, maar het was sindsdien stil rond de functie. Heel lang hebben de meeste Pebble-gebruikers overigens niet op de functie hoeven wachten: de horloges worden pas sinds dit voorjaar naar Kickstarter-donateurs verstuurd.

Runkeeper is een hardloop-applicatie die je tijdens een sportactiviteit laat zien hoe snel je gaat, hoe lang je rent en hoeveel afstand je hebt afgelegd. Dit doet de app door je gps-locatie bij te houden en met deze informatie berekeningen te maken. Pebble is op zijn beurt een horloge met een e-inkscherm, dat je kunt koppelen aan je iPhone via Bluetooth. Hierdoor kunnen apps zoals Runkeeper informatie op je pols laten zien.

Downloaden: Runkeeper (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Lees ook onze uitgebreide review van de Pebble smartwatch. Op zoek naar andere hardloop-applicaties? Bekijk dan ons overzicht van sport-apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2013, 16:55
Categorie Sport
Onderwerpen pebble, runkeeper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.