iOS game-update: Skiing Fred, Final Fantasy Tactics S en Monster Blade HD

Final Fantasy Tactics S is een sociale iOS-variant op de RPG-reeks, Skiing Fred een explosief renspel en Monster Blade een tof vechtspel.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DI Monster Blade HD iOSZelfs als je ze allemaal zot hebt gespeeld, moet je toegeven: het is inmiddels al even geleden dat het laatste vechtspel uitkwam met een Infinity Blade-besturing. Fans van het veegvechten kunnen nu weer in hun handen wrijven met Monster Blade; een verzameling Japanse game-stereotypen op zijn best: ruig kleurrijk haar, kinderlijke sidekicks, draken, dino’s en bosrijke omgevingen. De aankondiging van Final Fantasy Tactics S is nog meer Japans: we kunnen daarbij niet eens uit de trailer halen wat ons voor ogen staat. Skiing Fred houdt je even zoet tot die tijd.

Final Fantasy Tactics S naar iPhone

GU DI Final Fantasy Tactics S iOSFinal Fantasy Tactics gaat sociaal en krijgt de S-toevoeging van uitgever Square-Enix. Die heeft vandaag het doek getrokken van het spel met een officiële trailer. En daarin wordt één ding duidelijk: het is geen traditionele Tactics-game. In de ‘normale’ delen in de reeks, heb je namelijk te maken met een groot terrein waarin je je personages op positioneert om spreuken laat uitvoeren om de tegenstander om te leggen. Maar als we één ding niet zien in de trailer van Tactics S, dan is het positiewerk. De gevechten lijken zich af te spelen op kleine ondergronden als bos of grond, waarop je met je manschappen recht tegenover de opponent staat en op traditionele Final Fantasy-manier om de beurt aanvallen uitvoert. Het zou zelfs kunnen dat het spel meegaat in de automatische gevechten die we ook tegenkomen in freemium-kaartspelletjes. Daarbij gaat het om het sparen van specialiteiten en personages buiten de gevechten om en hoef je de gevechten eigenlijk alleen maar toe te kijken… in de trailer zien we nog geen onderdeel dat op iets anders lijkt te wijzen. Het sociale aspect klinkt aardig, maar over hoe die eruit ziet weten we nog niks. Een releasedatum voor Europa is eveneens onbekend. We weten eigenlijk niet eens zeker of hij hier zal verschijnen: vorige Final Fantasy-projecten onder de noemer ‘Mobage’ gingen wel eens aan ons voorbij…

Monster Blade HD: dino’s jagen

GU DI screenshot Monster Blade HDZin in de volgende Infinity Blade-achtige vechtgame? Monster Blade HD neemt het inmiddels welbekende principe van aanvallen ontwijken en terugmeppen met veegbewegingen, en giet het ditmaal in een drakenthema. Of dino’s, is misschien accurater. Vliegende vissen met puntige vinnen dan? Hoe dan ook: beesten die je op Aarde nog niet hebt gezien, vallen je aan met staartklappen en vuurspugerij en moet jij in veelal bosrijke omgevingen zien te ontwijken en pareren. Je vingers mogen weer vliegensvlug over het scherm dansen, waarbij elke harde swipe voor een aanval staat. Tegelijk heb je ook een schildknop in beeld en een speciale kracht die je herlaadt. Al eerder hebben we in freemium-spellen met deze manier van vechten gezien, dat je die laatste twee vaker en krachtiger kan inzetten als je upgrades spaart voor mogelijk echt geld, en dat is in Monster Blade niet anders. Monster Blade HD oogt en klinkt lekker stereotiep Japans en is prachtig geanimeerd. De klap op de vuurpijl van het spel is dat je een andere speler kan uitnodigen om een paar extra tikken uit te delen aan je tegenstanders.
Downloaden: Monster Blade HD (gratis, universeel, iPhone 4+, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Skiing Fred

GU DI Skiing Fred iPad iPhoneArme Fred. Nadat hij al bloederig viel langs allerlei obstakels en hij al probeerde zo ver mogelijk te rennen, gaat het andermaal fout voor onze druiloor. Ditmaal achtervolgt de dood hem al snowboardend van een besneeuwde helling – ondanks de naam skiing ja. Er ontpopt zich een spelletje waarin je zolang mogelijk moet rennen zoals Temple Run, maar dan wel met een ongekend explosief karakter. Waar je nog even in de knisperende sneeuw pinguïns kan beuken en munten kan pakken, slaat het weer om de haverklap om en krijg je het volgende moment bijvoorbeeld zomaar en meteorietenregen op je kop. Toch is Skiing Fred goed te spelen, met kantelbewegingen om richting te kiezen en links en rechts drukken of inhouden om te springen, versnellen of afremmen. Na elke poging krijg je natuurlijk munten en eventueel groene kristallen om te investeren in de in-app shop, en geef je die uit aan middeltjes die je prestaties in het spel kunnen verbeteren. Of externe zaken regelen, zoals een muntverdubbelaar bijvoorbeeld. Skiing Fred is geiniger als je verbonden bent met Facebook voor bonussen en gezamenlijke doelstellingen, maar kan ook prima zonder. Wij vonden onze eerste highscorepogingen al een beetje lang duren voor ‘even snel een potje tussendoor’, maar kunnen ons voorstellen dat veel mensen als een lawine vallen voor dit snowboardspelletje.
Downloaden: Skiing Fred (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 20:10
Categorie Games
Onderwerpen final fantasy, iculture speelt, square enix, wintersport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.