15 iPhone-apps die meer uit je Dropbox halen

Er zijn meer dan 50 applicaties die Dropbox ondersteunen, maar welke apps zijn nou de leukste of maken hier op een unieke wijze gebruik van? iPhoneclub zocht het uit en zette 15 applicaties op een rij.
Leon Verhelst - · Laatst bijgewerkt:

Dropbox fotoOnline opslagdiensten zijn handig als je meerdere apparaten gebruikt. Je hebt altijd toegang tot belangrijke bestanden en kunt backups maken, zodat je foto’s en documenten nooit zoekraken. Er zijn heel wat aanbieders van dergelijke diensten. Zo heb je de opslagdienst van Apple MobileMe (iDisk), Box.net en als meest populaire aanbieder: Dropbox. Een zoekopdracht in de App Store levert veel resultaten op van apps die Dropbox-integratie hebben, maar welke apps zijn ook daadwerkelijk nuttig? iPhoneclub zocht het uit en selecteerde 15 applicaties die op een leuke en goede manier gebruik maken van Dropbox. De applicaties zijn verdeeld in enkele categorieën: bestanden, tekst verwerken, to-do’s, muziek en foto’s.

Bestanden

Dropbox pictogramDropbox
Prijs: €0,00
Versie: 1.4.1

De meest voor de hand liggende app is natuurlijk de eigen app van DropBox. Met de Upload-functie kun je eenvoudig foto’s en video’s in je DropBox-account zetten en daarnaast kun je natuurlijk alle bestanden vanuit je DropBox bekijken. Verder heeft DropBox een handige optie om bestanden als favoriet te markeren, zodat je deze ook offline kunt bekijken. Ook kun je e-mailbijlagen (documenten, foto’s, enzovoorts) direct naar de Dropbox-app opslaan.

iFileExplorer pictogramiFileExplorer
Prijs: €1,59
Versie: 3.2

iFileExplorer is een echte all-in-alleskunner. Met deze applicatie kun je foto’s, video’s, documenten en zelfs .zip-bestanden opslaan. Als speciale mogelijkheden claimt deze app dat je er ook bestanden met kunt comprimeren, Word-bestanden mee kunt openen en ook andere online opslagdiensten kunt gebruiken zoals MobileMe. Een aanrader voor de mensen die alles uit hun Dropbox willen halen dus of een all-round bestandsbeheerder zoeken.

Tekstverwerkers

Schrijven 2Schrijven (Write) 2
Prijs: €1,59 (introductieprijs)
Versie: 1.0.1

Deze applicatie is geheel gericht op het schrijven van tekst. Je kunt met deze app onder andere ‘full-screen’ tekst schrijven zodat je niet wordt afgeleid door andere dingen. Ook heeft deze app de mogelijkheid om een wachtwoord op je notitie of tekst te zetten als je bang bent dat iemand je intieme of gevoelige teksten leest. De meest aantrekkelijke feature van deze app is dat je kunt instellen dat een woord automatisch wordt vervangen door een vooraf ingestelde tekst.

PlainText pictogramPlainText
Prijs: €0,00
Versie: 1.4.1

Deze applicatie heeft in tegenstelling tot de vorige app maar één thema. De applicatie heeft een “papieren” achtergrond, waardoor je makkelijker lange stukken tekst zou moeten kunnen schrijven. De app concurreert vooral met Apple’s eigen Notities-applicatie. Bijkomend voordeel: de app is universeel, dus ook op de iPad te gebruiken.

Nebulous NotesNebulous Notes
Prijs: €1,59
Versie: 4.3.2

Deze tekstverwerker is vooral gericht op de echte die-hard tekstverwerkers en ontwikkelaars. Zo kun je bij deze app macro’s instellen, heeft de app een woordenteller en kun je HTML-tags invoeren. Toch heeft deze app ook voor de normale gebruiker een aantrekkelijke feature: je kunt namelijk AirPrint gebruiken om je geschreven documenten uit te printen. Moet je nog wel even zoeken naar een compatibele printer.

To-do’s

Do appDo
Prijs: €1,59
Versie: 1.4

Takenplanner Do kwam eerder deze maand al langs in het AppEvent, maar deze takenlijst-app is zeker interessant genoeg om ook als betaalde versie te downloaden. Zo kun je met Do todo’s groeperen, voorzien van een context of tag, aangeven hoe lang een taak doorloopt en kun je taken delen via e-mail, sms, Twitter, Facebook of deze opslaan in je Dropbox, zodat je op meerdere iOS-devices dezelfde takenlijst kunt beheren. Ook kun je functies toewijzen aan het badge-icoon.

droplist todoDroplist ToDo
Prijs: €1,59
Versie: 1.21

Droplist ToDo heeft nog geen waarderingen in de Nederlandse App Store, maar in de Amerikaanse App Store mag deze app zich verheugen op een hoog gemiddelde van 4,5 sterren na 48 recensies. Die zijn dan ook allemaal verdiend. Met deze app kun je namelijk heel makkelijk to-do’s toevoegen. Het is zelfs mogelijk om lijstjes uit een e-mail in de applicatie te kopiëren die dan direct worden omgezet in een to-do-lijst. Ook kun je via de webinterface van Dropbox eenvoudig de takenlijst aanpassen, als je even niet je iPhone op zak hebt. Daarnaast heeft de app ook een mooie interface.

Muziek

boxytunes pictogramBoxyTunes
Prijs: Tijdelijk €0,79, daarna €1,59
Versie: 1.4

Deze app bespraken we eerder deze week, maar werd toen niet positief onthaald. Toch is het een interessante app, omdat het gebaseerd is op de manier waarop Amazon en Google hun muziekdienst aanbieden. Met deze applicatie kun je muziek in je Dropbox-account zetten, die daarna via deze applicatie kan worden afgespeeld. De app heeft een iPod-achtige interface en heeft ondersteuning voor AirPlay. Let wel even op welke muziekbestanden de app ondersteunt!

Ringtone remix pro appRingtone Remix Pro
Prijs: €0,79
Versie: 1.04

Ben je de saaie standaard ringtones van Apple een beetje beu? Dan kun je met deze applicatie je eigen ringtones maken. De app heeft een optie die automatisch (probeert) het beste gedeelte van een liedje om te zetten in een ringtone. Ook heeft de app een overzicht van de geluidsgolven van een liedje, voor het geval je heel precies een gedeelte van het liedje wilt afbakenen. Ben je klaar met het maken van een ringtone, dan kun je deze daarna afluisteren met de preview-optie die deze app heeft. Delen van de ringtones kun je doen via Dropbox of e-mail.

DropvoxDropVox
Prijs: Tijdelijk €0,79, daarna €1,59
Versie: 1.0.5

Deze app is handig voor journalisten, maar ook voor mensen die bijvoorbeeld snel wat willen opnemen in een vergadering. De applicatie heeft een simpele interface, met een grote opnameknop (Record). Zodra je een opname hebt gemaakt, wordt het bestand opgeslagen op je Dropbox account. Ook heeft de app de mogelijkheid om direct na het openen te beginnen met opnemen, handig als je haast hebt. Daarnaast heeft de iPhone app ook multitasking, zodat je in de achtergrond kan blijven opnemen. Afluisteren van de opnames kan bijvoorbeeld via de officiële Dropbox app.

Foto’s

CloudCopyCloudCopy
Prijs: €1,59
Versie: 1.1

Als je veel op reis bent – en veel foto’s maakt met je iPhone- zul je niet altijd een computer bij de hand hebben om de foto’s van je iPhone af te halen. Met deze applicatie kun je dat gewoon via Dropbox doen. Zo heeft de app de mogelijkheid om ál je foto’s te synchroniseren, of slechts een selectie. Een nadeel is uiteraard wel dat je 2GB bij een gratis DropBox-account zo vol staat met foto’s. Gelukkig kun je met deze app de foto’s ook naar Facebook sturen. Let er wel op dat er voor deze applicatie een Wi-Fi-verbinding nodig is.

pictogram QuickShotQuickShot
Prijs: €0,79
Versie: 1.5

In tegenstelling tot de vorige app kun je met deze applicatie ook foto’s maken, die direct naar je Dropbox gesynchroniseerd worden. De app heeft een duidelijke interface en heeft volgens de ontwikkelaar alle camerafuncties die je in andere apps ook vindt, met nog wat extra. Daarnaast kun je net als met CloudCopy bestaande foto’s uit je fotorol uploaden naar je Dropbox-account. De app is universeel, dus als je (ook) een iPad 2 hebt hoef je de applicatie maar eenmalig aan te schaffen.

Opvallend

pictogram contacts backup appContacts Backup
Prijs: €1,59
Versie: 1.5.0

Met deze applicatie kun je makkelijk en snel een back-up van je contacten maken en die back-up weer terugplaatsen als de nood aan de man is. Via een In App Purchase kun je een code kopen waarmee je de back-up van je contacten via een aparte website kunt bewerken. Als je veel foto’s in je contacten hebt staan, moet je opletten dat je genoeg ruimte op je Dropbox-account hebt, omdat profielfoto’s ongemerkt veel ruimte kunnen innemen. De app is universeel, dus ook te gebruiken op de iPad.

Scanner Pro appScanner Pro
Prijs: €5,49
Versie: 3.1

Het doel van deze applicatie is het scannen van documenten, visitekaartjes, bonnetjes en informatie op whiteboards, en lijkt dus vooral gericht op het bedrijfsleven. Maar ook scholieren zullen deze app graag gebruiken. Heb je geen zin om alle tekst van het schoolbord of een PowerPoint-presentatie over te schrijven, dan maak je toch gewoon een foto? In Scanner Pro kun je dan de foto importeren, waarna deze wordt aangepast zodat je de tekst beter kunt lezen. Daarna kun je er eventueel een PDF-bestand van maken, die je dan weer op je Dropbox-account zet zodat je deze later op je computer nog eens kunt bekijken.

Maven Web-browserMaven Web Browser
Prijs: €0,79
Versie: 1.3.1

Deze web-browser is redelijk uniek; zo heeft de app een soort joystick waarmee je op de webpagina navigeert, heeft de app een downloadbeheertool, een privéstand en een schijf met bekende websites. Ook kun je met deze browser meerdere tabbladen openen, al is het helaas onmogelijk om alle tabbladen te sluiten, zoals dat in Apple’s eigen Safari wel mogelijk is. Met Maven Web Browser kun je bestanden downloaden, die je daarna kunt opslaan naar Dropbox of Evernote.

Weet je nog meer applicaties die op een leuke manier gebruik maken van Dropbox? Laat het ons weten via de reacties.

Niet alle besproken apps zijn persoonlijk door ons getest. DropBox referral- of affiliate-links in reacties zullen worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2011, 15:06
Categorie Productiviteit
Onderwerp dropbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.