ABN AMRO volgt de ‘Rabobank-aanpak’ met nieuwe Grip-app

ABN AMRO gaat de Grip-app testen, waarmee je meer grip moet krijgen op je inkomsten en uitgaven. De bank schakelt 10.000 klanten in om de app te testen, maar is dat wel de juiste aanpak? Ervaringen van de Rabobank wijzen anders uit.

Gaat ABN AMRO het voorbeeld van de Rabobank volgen? De bank schakelt 10.000 klanten in om gezamenlijk een app te testen, waarmee je meer inzicht krijgt in je financiële situatie. De pilot voor de Grip-app is bedoeld om feedback te verzamelen en te leren van ervaringen van klanten. Met de app krijgen klanten inzicht in hun financiële situatie, zodat ze meer grip (haha, vat je ‘m?) krijgen op hun uitgaven.


Grip-app: financieel overzicht van ABN AMRO Grip-app: uitgaven bekijken in ABN AMRO-app

Testen met klanten: niet altijd een succes

We weten inmiddels dat zo’n testtraject met klanten niet altijd succesvol is: de Rabobank schakelde 1.500 klanten in om feedback te verzamelen over de nieuwe app die ze het afgelopen jaar hebben ontwikkeld. Dat leverde blijkbaar een stortvloed aan positieve reacties van blije testers op, maar de echte klanten vinden het helemaal niets. Het eindresultaat was een gedrocht van een app, waarvoor de Rabobank al meer dan 2.200 slechte beoordelingen in de App Store kreeg. Nu maar hopen dat ABN AMRO niet hetzelfde doemscenario volgt en gekozen heeft voor een webapp.

Grip-app: inkomsten en uitgaven in categorieën

Met de app krijg je inzicht in je uitgaven en inkomsten. Er zijn wel meer apps waarbij dat kan, maar Grip leest automatisch al je bij-en afschrijvingen in en sorteert ze in categorieën zoals woning, vervoer en eten & drinken. Je kunt per categorie een budget aangeven, zodat je beter inzicht krijgt of je niet te veel geld uitgeeft aan Starbucks lattes. Je kunt naar wens een pushbericht ontvangen wanneer het maximale budget bijna is bereikt. Verder geeft de Grip-app aan of je op schema zit. De app vergelijkt het inkomen en de uitgaven van de huidige maand met de gemiddelden van voorgaande maanden.

Bekijk ook

Beheer je persoonlijke financiën met deze apps voor iPhone, Mac en meer

Als je je regelmatig afvraagt waar je geld is gebleven, dan biedt de App Store een hoop handige apps voor je financiële zaken. Plan betalingen in, maak een budget en raadpleeg je uitgaven op meerdere apparaten. Met deze personal finance-apps krijg je weer grip op je geldzaken!

Meedoen aan de pilot
Grip-grafiekHoe je deel kan nemen aan de pilot voor de Grip-app vermeldt het persbericht niet en een zoektocht naar ‘grip’ of ‘grip app’ op de website leverde ook geen resultaten op. Maar na wat zoeken ontdekten we de app gewoon in de App Store. Als je particuliere klant bij ABN AMRO bent en 18 jaar of ouder bent, kun je meedoen. Vanwege de betafase is het aantal gebruikers beperkt tot 10.000 en de bank waarschuwt dat de app mogelijk nog niet 100% vlekkeloos functioneert. Dat betekent uiteraard niet dat je rekening wordt geplunderd via de app, want voor het overboeken van transacties moet je nog steeds de gewone ABN AMRO-app gebruiken.

Overigens heeft ABN AMRO de app niet zelf ontwikkeld, maar gaat het in feite om de Zweedse app Tink, voorzien van een ABN AMRO-schilletje. Die app krijgt in de Zweedse App Store 4 sterren en in de Britse 3 sterren, dus er is hoop.

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 december 2015 om 14:23
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.