iPhone overleeft val van 2,5 meter hoogte

Een jongen vergat tijdens het uitvoeren van een acrobatische truc, dat de iPhone nog op zak had. De iPhone valt van bijna 2,5 meter hoogte, maar is niet beschadigd. De Griffin-case die de jongen gebruikte, is wel kapot.

iphoneAfgelopen zomer vloog mijn iPhone tijdens het nemen van een rotonde van het dashboard en kwam op het asfalt terecht. De iPhone stuiterde een paar keer, maar was op een paar krasjes na ongedeerd gebleven. Natuurlijk waren er mensen die iets te vaak naar America’s Funniest Home Videos hadden gekeken en vonden dat ik nog maar een keertje dezelfde rotonde moest nemen, maar dat ik het dan wel moest filmen*. Het geeft wel de mentaliteit van vandaag weer: iets is pas echt gebeurd als je het op video hebt opgenomen. De jongen op onderstaand filmpje kan gerust zijn: hij was toevallig aan het filmen op het moment dat de iPhone van bijna 2,5 meter hoogte op de grond viel.

Blijkbaar was hij bij het doen van zijn acrobatische oefeningen even vergeten dat hij de iPhone nog op zak had. Of je iPhone beschadigd raakt van zo’n actie is helemaal afhankelijk van de ondergrond en de manier waarop de iPhone neerkomt. Ook bij een kleine afstand kan het glas al versplinterd raken, terwijl er een andere keer bij een veel forsere val helemaal niets aan de hand is. Wat kunnen we hiervan leren? Dat je beter een sportarmband kunt kopen en je zakken moet checken voordat je in een achtbaan met loopings stapt.

Overigens weerlegt het filmpje de eerder gedane bewering dat iets pas waar is als het op video staat, want uit het bewegende stipje op de film is niet af te leiden of het om een iPhone of een bierviltje gaat. De Griffin-case die de jongen gebruikte is tijdens de val overigens wel kapot gegaan.

* De behoefte om een filmpje te zien was opeens verdwenen toen ik ze vroeg of ze daarvoor hun eigen iPhone beschikbaar wilden stellen, om te bewijzen dat die net zo robuust was. Zo bleek leedvermaak toch uiteindelijk de sterkere emotie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2010, 10:17
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.