iPhone in België wordt 2,50 tot 3 euro duurder

De Apple iPhone wordt in België 2,50 tot 3 euro duurder door de invoering van een kopieertaks. Ook de iPod, geheugensticks, harde schijven en andere opslagmedia vallen onder de regeling.

kopieertaksIn België gaat vanaf volgende maand een kopieertaks in voor geheugendragers. Dat houdt in, dat voor geheugenkaartjes, harde schijven, DVD’s, audio-cd’s maar ook voor de iPhone een extra vergoeding moet worden betaald. Voor de iPhone betekent het dat de prijs €2,50 omhoog gaat voor de 8GB- en 16GB-variant. Wil je een 32GB iPhone, dan moet je voortaan €3 extra bijbetalen. De kopieertaks is gebonden aan de capaciteit van het apparaat en de opbrengst zal volgens Auvibel ten goede komen aan de creatieve sector.

Bij geheugenkaartjes hoeft maar een klein bedrag van een paar centen bijbetaald te worden. Ben je van plan om een dvd-recorder met harde schijf of een NAS aan te schaffen, dan ben je wel aanmerkelijk duurder uit: €13 voor elke harde schijf met een capaciteit van 1 terabyte. Voor andere Apple-producten gelden vergoedingen als: €1 voor de iPod shuffle, €2,50 voor de iPod nano en €3 voor de iPod classic. Er staan in België vanaf 1 februari nog meer tariefwijzigingen op stapel, maar die hebben niet allemaal te maken met de elektronica.

Via: MacFreak
Meer info: Auvibel (tarieven)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2010, 20:25
Categorie iDevices
Onderwerpen belgische apps, kopiëren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.