Apple verkoopt 15,4 miljoen iPads in laatste kwartaal 2011

Apple heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar 15,4 miljoen iPads verkocht. In totaal was het aantal verkocht iOS-apparaten in dat kwartaal 62 miljoen.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Best veel iPads verkocht in drie maanden tijdApple heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar 15,4 miljoen iPads verkocht. Dat heeft bedrijf bekend gemaakt tijdens het speciale event van vanavond, waarop de nieuwe iPad werd aangekondigd. Volgens Tim Cook verkocht Apple in dat kwartaal meer tablets dan de grote pc-fabrikanten computers verkochten. Ook met de App Store gaat het goed op iPad-gebied. Er zijn inmiddels 200.000 iPad-apps beschikbaar. In totaal bevat de App Store nu 585.000 apps.


Over de totale verkoop van iOS-producten mag Apple ook niet klagen. Apple vorig jaar 315 miljoen iPod, iPhones en iPads verkocht, waarvan 62 miljoen in het laatste kwartaal. Ze zijn samen met alle content goed voor 76 procent van Apples omzet. Ook met iCloud gaat het aardig. De dienst heeft 100 miljoen gebruikers.

iOS

iOS is het besturingssysteem van de iPhone. iOS regelt alles wat er op je iPhone gebeurt: van de apps tot aan de functies van je iPhone en de verbindingen met Bluetooth, wifi en mobiele netwerken. Voor iOS brengt Apple regelmatig nieuwe gratis updates uit. Dit kunnen zowel hele grote updates met nieuwe functies zijn als kleine updates met bugfixes en verbeterde beveiliging. Lees hier meer over de huidige iOS-versie. Voor de iPad heeft Apple het besturingssysteem iPadOS, met grotendeels dezelfde functies.

iOS

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.