iPhone Boom Mic: speciale videomicrofoon van Belkin

De iPhone Boom Mic is een microfoon die speciaal bedoeld is voor als je filmt met je iPhone. Hij staat loodrecht op je toestel in de richting waarnaar je filmt en heeft twee standen.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

iPhone Boom MicEen microfoon voor je iPhone is niets nieuws meer, maar Belkin is het toch gelukt om iets te maken wat we nog niet eerder hebben gezien: de iPhone Boom Mic. We hadden natuurlijk al de Blue Mikey Digital en iRig Mic Cast die je bovenop je iPhone klikt en de losse iRig Mic, maar de iPhone Boom Mic is er één die je loodrecht op je iPhone zet. Als je vervolgens iemand filmt is de microfoon rechtstreeks op die persoon gericht. Met een schakelaar kan je juist ook het geluid om je heen opnemen.

Je klikt de Boom Mic gewoon in de headset ingang en hij leunt vervolgens tegen de achterkant van je iPhone 4 of iPhone 4S aan. Hij heeft een wieltje dat je kunt verstellen zodat hij ook past als je iPhone wat dikker is door een hoesje. De microfoon bevat een schakelaar om te switchen tussen twee standen: eentje waarmee het geluid alleen wordt opgevangen als het direct van voren komt, handig voor bijvoorbeeld interviews, en eentje waarmee het geluid in de hele omgeving wordt opgenomen.

De microfoon heeft helaas ook nadelen. Zo heeft hij een batterij nodig, om precies te zijn één AAA. Daarnaast zit er geen hoofdtelefoonuitgang in de microfoon, waardoor je niet kunt meeluisteren met welk geluid hij opneemt. Ook werkt hij niet met de standaard camera-app van je iPhone, maar moet je de gratis Belkin LiveAction applicatie downloaden.

Voor zover wij konden vinden is de iPhone Boom Mic momenteel alleen te koop via Photojojo. Hij kost daar 40 dollar.

Meer informatie: Photojojo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2012, 22:42
Categorie Accessoires
Onderwerpen belkin, fotografie, microfoon, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.