‘Apple werkt aan oplossing voor betere herkenning Touch ID’

Apple werkt aan een software-update om de herkenning van Touch ID op de iPhone 5s te verbeteren. De AuthenTec Fade zou na een paar maanden optreden.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Touch IDApple werkt aan een software-update om de herkenning van de Touch ID-vingerafdruksensor van de iPhone 5s te verbeteren. Dat meldt AppleInsider. Volgens een bron die bekend is met de ontwikkeling ervan is Apple zich bewust van de problemen met Touch ID. De update die de problemen moet verhelpen zou ‘betrekkelijk snel’ moeten verschijnen, al is niet duidelijk of de verbeteringen deel uitmaken van iOS 7.1, die in maart wordt verwacht.


Naarmate de vingerafdrukscanner van de iPhone 5s langer wordt gebruikt zou de herkenning ervan slechter worden. De bron beschrijft dit als AuthenTec Fade. Dit zou met name na enkele maanden gebruik optreden. In onze eigen peiling in januari onder iPhone 5s-gebruikers zegt een kleine 30 procent van de stemmers inderdaad problemen te ervaren en meerdere pogingen te moeten doen. Het merendeel van onze lezers gebruikt de scanner echter meermaals per dag en zegt helemaal geen problemen te ervaren. Met bepaalde trucs blijk je de herkenning van Touch ID te kunnen verbeteren.

De technologie die Apple gebruikt is afkomstig van het Amerikaanse bedrijf AuthenTec, dat Apple in juli 2012 heeft overgenomen. Sinds de iPhone 5s afgelopen najaar op de markt kwam, zou Apple met het originele AuthenTec-team hebben samengewerkt om de herkenningssoftware te verbeteren. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat Apple met een software-update ook herkenningsproblemen met onder meer vochtige/natte vingers kan verhelpen. Daarvoor zou de hardware aangepast moeten worden.

Hoewel niet duidelijk is of de genoemde verbeteringen deel uitmaken van iOS 7.1, heeft Apple gedurende de testperiode wel verschillende aanpassingen gedaan die betrekking hebben op Touch ID. Zo zijn de instellingen voor Touch ID en de toegangscode nu meteen toegankelijk vanuit het hoofdmenu van de Instellingen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 februari 2014 om 16:35
Onderwerp
Categorie
iDevices

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen, apps ontgrendelen, Apple Pay gebruiken en andere activiteiten goedkeuren. Op veel iPhones is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen. Je vindt de Touch ID-sensor nu nog op de iPhone SE, alle iPads (behalve de iPad Pro) en op de Mac, zowel op MacBooks als op desktop-Macs in combinatie met het Magic Keyboard met Touch ID-sensor.

Touch ID

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.