Poker mode voor Bejeweled en meekijken in Tetris Blitz

Bejeweled en Tetris Blitz voor iPhone en iPad kregen grote updates met nieuwe opties, zoals het speltype Poker mode in het match 3-spel.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Bejeweled Poker modeTwee van de bekendste en meest trendsettende casual games hebben vandaag grote updates gekregen voor de iPhone en iPad. Bejeweled van PopCap Games is voorzien van een volledig nieuw speltype, naast de al bestaande uitdagingen waarin je zoveel mogelijk gelijkgekleurde diamanten van het veld moet wegspelen. De Poker mode is een lekker rustige variant waarin je goede kaarten bij elkaar moet spelen door te combineren. Tetris Blitz kreeg juist een opzwepende update.

Bejeweled: lekker rustige Poker mode

Het is een relevatie om de nieuwe Poker mode te spelen in Bejeweled op de iPhone. Waar de vorige speltypes zoals het verwijderen van vlinders en het graven in een diamantmijn sterk de nadruk legden op snel gericht reageren, kent Poker mode geen enkele tijdsdruk. Elke combinatie die je maakt, wordt vertaald in een van de vijf kaarten onderin beeld. Combineer je de gele ruiten, dan krijg je een kaart met daarop een gele ruit. Zo speel je de verschillende pokerformaties bij elkaar. Spaar je twee gele ruiten en drie paarse driehoeken, dan heb je een full house en krijg je 15.000 punten. Een flush – vijf dezelfde – is het grootste goed met 50.000 punten.

Bejeweled Poker mode combinatie Bejeweled Poker Mode verboden handen

Om de Poker mode spannend te maken, verbiedt Bejeweled bepaalde handen die je mag spelen. Een doodshoofd op de three of a kind betekent dat je vier pokerhanden moet spelen waar je méér uit haalt dan drie dezelfde. Pas dan ontdoe je jezelf weer van het verbod. Voldoe je er niet aan, dan ben je af. Toch voelt dat niet als een zware druk. Omdat je alle tijd hebt, blijft het speltype rustig. Je mag Poker mode drie potjes proberen, daarna koop je hem erbij voor eenmalig 2,69 euro.

Bejeweled laadt verder sneller op de iPad Air en iPad mini, de diamantjes zijn hier en daar een beetje opgepoetst en je kan pushberichten ontvangen voor updates van het spel. Hoeft gelukkig niet. Ten slotte vraagt de game nu om je leeftijd.

Downloaden: Bejeweled (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Tetris Blitz: meekijken met anderen

Tetris Blitz iPad iPhoneTetris Blitz kreeg vooral een prestatiegerichte update. De belangrijkste vernieuwing van versie 1.5 voor iPhone en iPad is dat je nu kan zien hoe andere personen met een hoge score het spel spelen. Ook kan je badges verzamelen voor het voltooien van tijdelijke uitdagingen en kan je een pushbericht ontvangen wanneer je energie vol is en je weer verder kan spelen.

Een welkome verbetering aan Tetris Blitz 1.5 is dat je geen Facebook meer nodig hebt om je behaalde resultaten op te slaan. Je prestaties worden nu ook zonder het sociale netwerk opgeslagen, zodat je verder kan gaan op de iPad waar je op de iPhone gebleven was. Ten slotte is het spel technisch bijgeschaafd en kan je een nummer beluisteren dat de Tetris Blitz Remix Challenge heeft gewonnen.

Downloaden: Tetris Blitz (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2016, 12:56
Categorie Apps
Onderwerpen bejeweled, game, tetris

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.