Apple helpt ontwikkelaars met het maken van mooiere apps

Op nieuwe pagina in het Apple Dev Center worden de nodige tips over app-ontwerp gegeven. Apple helpt zo met het maken van mooiere apps.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple designtips swipe UIApple wil een einde maken aan apps met te kleine knoppen, onlogisch werkende interface-opties, onleesbare tekst en andere designfouten met behulp van een nieuwe tippagina voor ontwerpers. Op de pagina beschrijft Apple waar je precies rekening mee moet houden bij het maken van een iOS-app. Veel van de genoemde tips zullen vanzelfsprekend zijn voor ervaren ontwerpers en ontwikkelaars, maar komen goed van pas voor beginners. De gewone app-gebruiker heeft daar ook baat bij: door zoveel mogelijk ontwikkelaars te wijzen op goed interface-ontwerp, is de kans kleiner dat er lelijke en onduidelijke apps verschijnen.

Op een andere nieuwe pagina heeft Apple alle uitgebreide designtips beschikbaar in het Apple Dev Center gebundeld. Op deze pagina staan ook video’s met specifiekere tips over app-ontwerp. De video’s en documenten op de nieuwe pagina waren deels al op de ontwikkelaarssite beschikbaar, maar zijn nu gebundeld om ontwerpers één plek te geven om informatie vandaan te halen. Voor het bekijken van een aantal handleidingen van Apple is een ontwikkelaarsaccount vereist.

Apple designtips

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2014, 12:48
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.