JP Morgan verwacht voor iPad weinig concurrentie van Kindle Fire

De Kindle Fire gaat geen grote impact hebben op de iPad, denkt analist Mark Moskowitz van JP Morgan. De prijs is te laag, waardoor Amazon niet dezelfde ervaring en hetzelfde aanbod kan bieden als de iPad. Alleen een aanbieder met een even rijk aanbod, kan het Apple moeilijk gaan maken.

Amazon-Kindle-FireDe Kindle Fire van Amazon is gepresenteerd als de zoveelste iPad-killer. Dat hebben we al eerder gehoord, maar daarbij ging het om tablets van honderden euro’s die qua prijs/kwaliteitsverhouding en gebruiksgemak niet in de buurt van de iPad komen. Waarom zou je voor 500-600 dollar een matige tablet kopen, terwijl je voor dat geld ook een heel wat waardevastere iPad hebt? Amazon kan met de scherp geprijsde Kindle Fire wel eens voor een verandering in de markt gaan zorgen. Maar de invloedrijke analist Mark Moskowitz van JP Morgan, denkt dat het allemaal wel meevalt. Ook al is er bij de beleggers op Wall Street erg veel enthousiasme over de Kindle Fire, Moskowitz is nog niet onder de indruk. Hij denkt dat de late prijs van de Fire niet zomaar ervoor gaat zorgen dat Amazon op de tweede plaats komt als tabletmaker, vlak achter Apple.


“Wij zijn niet onder de indruk van de Kindle Fire”, zegt Moskowitz in een notitie aan klanten. Het is een opstapje naar de tabletmarkt, maar om echt impact te kunnen hebben is er een completer apparaat nodig, met meer functionaliteit. Op dit moment is dat nog niet het geval. De iPad heeft de lat gewoon erg hoog gelegd, waardoor dezelfde ervaring en hetzelfde aanbod ook bij andere aanbieders wordt verwacht. Dat je bij de Kindle Fire niet teveel moet verwachten, geeft de prijs al aan: voor 199 euro kun je moeilijk hetzelfde verwachten als bij de iPad, die honderden dollars meer kost. Moskowitz: “In onze visie, geeft de lage prijs van de Kindle Fire aan hoeveel er ontbreekt in het apparaat.” Als Amazon een grote tabletaanbieder wil worden, moeten ze de volledige tabletervaring bieden en dat gaat voor 199 dollar niet lukken.

Of de analist van JP Morgan gelijk krijgt, zullen we nog zien. Beleggers reageerden een stuk positiever. Vanaf november ligt de Kindle Fire in de winkel.

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 september 2011 om 14:21
Onderwerpen
,
Categorie
iDevices

Amazon

Amazon is een van de bekendste internationale webshops voor elektronica, huishoudartikelen, speelgoed, levensmiddelen en meer. Je kunt bij Amazon ook terecht voor goede Apple-deals. Amazon is sinds 2020 met een eigen versie van de webshop actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Met een Amazon Prime-abonnement profiteer je van allerlei voordelen, zoals gratis verzending. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.