Adobe CreatePDF voor iPhone en iPad uitgebracht

Adobe heeft een nieuwe iOS-app uitgebracht. Met CreatePDF kun je PDF-documenten maken op basis van Microsoft Office-documenten en diverse andere.

createpdf adobeAdobe heeft een nieuwe applicatie voor iPhone en iPad uitgebracht. CreatePDF is een universele app waarmee je PDF-bestanden kunt maken op je iOS-apparaat. De kwaliteit van de PDF-bestanden is volgens Adobe vergelijkbaar met die van Adobe Acrobat op de desktop. De app maakt gebruik van Adobe’s online diensten om te zorgen voor hoge kwaliteit en acceptabele performance, waarbij de bestanden ook afbeeldingen, links, voetnoten en andere extra’s bevatten.


Je kunt diverse bestandsformaten inlezen: Microsoft Word (docx, doc), Excel(xlsx, xls) en PowerPoint (pptx, ppt), Adobe Illustrator (ai), Photoshop (psd) en InDesign (indd). Ook OpenOffice, StarOffice, WordPerfect, RTF, TXT en diverse afbeeldingsbestanden worden ondersteund.

open in createpdfBij het bekijken van een document kun je via het ‘Open in’-dialoogvenster (zie hiernaast) aangeven dat je een document in CreatePDF wilt openen. Vervolgens geef je aan dat je een PDF wilt maken. De omzetting duurt een paar minuten bij grote documenten. Je kunt het gemaakte PDF-document daarna via e-mail doorsturen of afdrukken. Integratie met online opslagdiensten zoals MobileMe of Dropbox is er nog niet.

createpdf iphoneDe interface van de app is functioneel maar zal geen prijzen winnen voor opvallend design. Het enige wat je ziet is een lijstje met de reeds gemaakte documenten, met een optie om ze te wissen, e-mailen en hernoemen. Je ziet ook wanneer de bestanden zijn gemaakt en hoe groot ze zijn.

Downloaden: Adobe CreatePDF (€7,99 – universeel)

Pdf

Pdf is een populair formaat voor bestanden en documenten, omdat de opmaak altijd hetzelfde is. Pdf's zijn niet bewerkbare documenten, bijvoorbeeld handig voor handleidingen, digitale boeken en meer. Je kunt vanaf de iPhone, iPad en Mac wel eenvoudig aantekeningen maken op pdf's. Op de Mac is de app Voorvertoning de tool waarmee je pdf's opent en annoteert. Ontdek wat je allemaal met pdf kunt doen op je iPhone, iPad en Mac!

Pdf

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.