iPad steeds meer gebruikt in Brits onderwijs

De iPad rukt op in het Britse onderwijs, waar langzaam maar zeker steeds meer scholen overgaan op de iPad in het boekenpakket. Scholen kiezen ervoor vanwege de batterijduur en applicaties op het tablet.

iPad 2 op een leerbankjeLangzaam maar zeker rukt de iPad op in het onderwijs in Groot-Brittannië. De Longfield Academy in Kent start het nieuwe schooljaar met de iPad in het boekenpakket. In een verklaring aan de ouders stelt ze dat kinderen genieten van leren als er technologie bij komt kijken. Volgens de school zorgt het gewicht en de batterijduur van de iPad ervoor dat het apparaat tijdens en na school perfect gebruikt kan worden. De kinderen ‘krijgen’ de iPad 2 met een beschermhoes, een aantal voorgeïnstalleerde apps, een verzekering en technische ondersteuning. Ook een Noord-Ierse school stapt over op Apple’s tablet.

Dat meldt The Telegraph. Op de school in Noord-Ierland zullen ouders iets meer dan 191 euro per jaar gaan betalen voor de iPad. Ook hier zijn de drijfveren van de school de applicaties, batterijduur, levensverwachting van het apparaat en het gewicht ervan. Meer dan 500 leerlingen komen ervoor in aanmerking.

De scholen volgen het voorbeeld van The Cedars School of Excellence in Schotland, die vorig jaar al iPads verstrekte aan haar leerlingen. Wat niet als reden genoemd is, maar zeker zal meespelen in de overweging van de scholen, is dat leerlingen ongetwijfeld eerder een keuze maken voor een bepaalde school als ze daar een iPad krijgen.

Zijn er Nederlandse scholen die een iPad in het lespakket verplichten of aanraden? Laat het ons weten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2011, 15:15
Categorie Kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.