Adobe CreatePDF voor iOS uitgebracht

Adobe heeft een nieuwe iOS-app uitgebracht. Met CreatePDF kun je PDF-documenten maken op basis van Microsoft Office-documenten en diverse andere.

createpdf adobeAdobe heeft een nieuwe app uitgebracht voor de iPhone en iPad, waarmee je PDF-documenten kunt maken. De app heet toepasselijk CreatePDF en is universeel. Volgens Adobe levert het PDF-documenten in een kwaliteit die vergelijkbaar is met Adobe Acrobat op de desktop. Hierbij wordt gebruik gemaakt van online Adobe-diensten om goede kwaliteit en snelle performance te kunnen leveren, met documenten die de originele afbeeldingen, linkjes, voetnoten en andere extra’s bevatten.

Je kunt diverse bestandsformaten inlezen: Microsoft Word (docx, doc), Excel(xlsx, xls) en PowerPoint (pptx, ppt), Adobe Illustrator (ai), Photoshop (psd) en InDesign (indd). Ook OpenOffice, StarOffice, WordPerfect, RTF, TXT en diverse afbeeldingsbestanden worden ondersteund. De interface van de app is vrij sober: je ziet alleen een lijstje met de reeds gemaakte PDF-focumenten, met een optie om ze te wissen, e-mailen en hernoemen. Als je vanuit een andere app (bijvoorbeeld Mail) een document opent kun je via het ‘Open in’-dialoogvenster aangeven dat je CreatePDF wilt gebruiken om een PDF-bestand te maken. De omzetting duurt een paar seconden. Het document is daarna door te sturen naar anderen, maar integratie met online opslagdiensten zoals MobileMe of Dropbox is er niet.

Downloaden: Adobe CreatePDF (€7,99 – universeel)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2011, 17:07
Categorieën Productiviteit, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.