Apple zoekt metaalexperts voor ontwikkeling Liquidmetal-producten

Apple heeft een drietal vacatures op zijn site geplaatst waarin wordt gevraagd naar ruime werkervaring in de metaalbewerking, vermoedelijk voor het maken van nieuwe producten gebaseerd op de Liquidmetal-technologie.

LiquidmetalHet lijkt er op dat Apple serieus met de duurzame metaallegering Liquidmetal aan de slag wil. AppleInsider ontdekte deze week een drietal vacatures met betrekking tot het ontwikkelen van vormeloze metalen voor toekomstige Apple-producten. Het bedrijf is op zoek naar twee ingenieurs met ervaring op dat gebied en zoekt ook een manager die het ontwikkelingsproces zal overzien. Bij wijze van test heeft Apple de simkaarttool, waarmee je het simkaartslot (3G/3GS) kunt openen, al van Liquidmetal gemaakt.

Uit de vacatures blijkt dat Apple op zoek is naar mensen met ruime werkervaring op metaalgebied. Van de ingenieurs wordt verwacht dat zij tenminste zeven jaar ervaring hebben met de productie van consumentenelektronica; van de manager wordt tenminste tien jaar werkervaring verwacht. Apple omschrijft de functies als ‘zeer zichtbare’ functies binnen het bedrijf die te maken hebben met het samenstellen en vormen van vormeloze metalen, evenals verspanen, slijpen en afwerken van het materiaal.

Vorige maand werd duidelijk dat Apple een exclusieve licentie had verkregen voor het gebruik van de Liquidmetal-technologie in elektronische apparaten. Door de overeenkomst krijgt Apple het wereldwijde recht om de bijzondere metaallegering in consumentenelektronica te gebruiken. Het materiaal van Liquidmetal is sterker dan vergelijkbare aluminium- en titanium-legeringen en sterker dan RVS. Het is kras- en corrosiebestendig en wordt gebruikt in de defensie-industrie, in sportproducten en medische producten.

De bedenker van Liquidmetal, Dr. Atakan Peker, maakte in een interview duidelijk dat Apple interessante dingen met de technologie kan doen, waaronder het ontwikkelen van een nieuwe iPhone-antenne. Andere mogelijkheden zijn behuizingen met functionele eigenschappen in allerlei vormen die tot nu toe ondenkbaar leken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2010, 16:44
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, liquidmetal, ontwikkelaars, vacature

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.