iOS 4.2 Beta voor iPad nu uitgerold naar ontwikkelaars

iOS 4.2 Beta is uitgerold naar ontwikkelaars. Zij kunnen beginnen met het ontwikkelen van deze universele firmware voor iPhone, iPad en iPod touch. iOS 4.2 wordt in november verwacht.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ios 4.2Apple heeft de eerste beta van iOS 4.2 voor de iPad en iPhone beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Zij kunnen aan de slag gaan om apps te maken voor deze universele versie van het iOS, om zich voor te bereiden op de publieke lancering in november. Met iOS 4.2 zal er voor het eerst één versie zijn die op alle recente apparaten te installeren is, inclusief iPhone, iPod touch en iPad. De iPad maakt met deze firmwareversie een inhaalslag ten opzichte van de andere apparaten: het maken van folders en multitasking komen eindelijk beschikbaar. Ook nieuwe functies zoals een unified mailbox, GameCenter, draadloos printen en AirPlay zullen worden toegevoegd.

ios-developer-programAirPlay is een uitbreiding van de al langer bestaande technologie AirTunes, waarbij je straks niet alleen muziek maar ook foto’s en video’s draadloos kunt streamen binnen het netwerk. Apple heeft een speciale pagina gemaakt waar ze de vernieuwingen van iOS 4.2 alvast uitleggen:

  • Multitasking (al aanwezig in iOS 4.1 op de iPhone);
  • Applicaties organiseren in folders (idem);
  • Game Center: online communityfunctie om scores uit te wisselen en multiplayergames te spelen (idem)
  • Draadloos printen (nieuw);
  • AirPlay (nieuw);
  • En ook: verbeterde mail, zoeken in webpagina’s, verbeterde zakelijke ondersteuning, meer toegankelijkheidsopties en verbeteringen in toetsenborden en meegeleverde woordenlijsten.

Meer info: iOS Dev Center (inloggen als ontwikkelaar vereist)
Tipgever: @swartb

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 14:33
Categorieën Apps, iOS
Onderwerp ios 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.