Wat kost een iPad 2 gemiddeld in het buitenland?

·

iPad winkelKoop je een iPad in de Verenigde Staten, dan betaal je dankzij de dollarkoers vaak minder dan in Nederland, zelfs als je lokale belastingen meerekent. In andere landen is dit ook het geval: dankzij wisselende koersen kost een iPad meer of minder, afhankelijk van je land van herkomst. Cult of Mac bracht het gemiddelde prijsverschil in kaart met behulp van een actuele grafiek.

In de grafiek wordt gekeken naar de dollarprijs van de 32 GB iPad 2 met alleen Wi-Fi. Deze iPad kost in de Verenigde Staten $655,92, als je de salestax in Californië meerekent. In Indonesië ben je goedkoper uit: daar betaal je slechts $599,90. In Brazillië ben je verreweg het duurst uit, met een verkoopprijs van $1.025.

iPad 2 kopen in het buitenland

Het lijkt handig om in bepaalde landen een iPad aan te schaffen tijdens je vakantie, maar pas op: je kunt maar tot een zeker bedrag aan producten aangeschaft in het buitenland meenemen naar huis. Zit je daarboven, dan moet je belasting bijbetalen. Meer over het meenemen van een iPad uit het buitenland lees je in het volgende artikel: Buitenlandse iPad kopen en invoeren.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

6 reacties

 1. door Flieps

  Maar Zwitserland is dan wel weer gunstig, zie ik! Toch maar even de afslag Bern pakken richting de Alpen?

 2. door Hovy Baby

  Het gaat Apple om de netto winst per iPad. Ze willen bijvoorbeeld op iedere iPad $100 verdienen. De variatie in prijs onstaat uit, transport-, retail- en marketingkosten per land of regio. Bovendien hebben BTW en lokale juridische garantiebepalingen een invloed op de prijs.

 3. door Henry Verbij

  Origineel geplaatst door Hovy Baby
  Het gaat Apple om de netto winst per iPad. Ze willen bijvoorbeeld op iedere iPad $100 verdienen. De variatie in prijs onstaat uit, transport-, retail- en marketingkosten per land of regio. Bovendien hebben BTW en lokale juridische garantiebepalingen een invloed op de prijs.

  Dat strookt dan niet echt met Brazilie. Daar staat volgens mij ook een fabriek die Apple dingen maakt. Ook is Brazilie een groot afzet gebied, waardoor er veel produkten naartoe gaan en dus de transportkosten goedkoper worden.

 4. door Ferry

  Origineel geplaatst door Henry Verbij
  Origineel geplaatst door Hovy BabyHet gaat Apple om de netto winst per iPad. Ze willen bijvoorbeeld op iedere iPad $100 verdienen. De variatie in prijs onstaat uit, transport-, retail- en marketingkosten per land of regio. Bovendien hebben BTW en lokale juridische garantiebepalingen een invloed op de prijs.Dat strookt dan niet echt met Brazilie. Daar staat volgens mij ook een fabriek die Apple dingen maakt. Ook is Brazilie een groot afzet gebied, waardoor er veel produkten naartoe gaan en dus de transportkosten goedkoper worden.

  Foxconn heeft in april 2011 besloten daar een fabriek te gaan bouwen en het plan was om de productie van de iPads daar te starten eind 2011. Echter Apple gaat daar natuurlijk niet ineens de prijzen omlaag gooien omdat ze minder transport kosten hebben. Dat gebeurt op z’n hoogst met de iPad3 release, echter ook daar zet ik m’n twijfels bij. Natuurlijk gaat een deel van de kosten naar het transport, maar ik vermoed niet dat een goedkopere transport voor een bepaald land inhoud dat daar dan de prijs ook omlaag gaat. Misschien alleen bij de allereerste prijsstelling, maar daarna vermoed ik dat die niet meer daardoor omlaag gaat.

 5. door Dycell

  Ik heb vorig jaar ook een camera gekocht in Brazilië. Echt een drama daar met enorm hoge prijzen voor alle elektronica. De goedkoopste (en slechtste) camera was 250 euro maar ik had geen keuze. Men Ipad heb ik in Nieuw Zeeland gekocht maar die was toch beduidend goedkoper dan Nederland (ongeveer een 3/4 jaar geleden). Ik heb destijds 400 euro betaald t.o.v. 499 in Nederland.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.