Steve Jobs vanavond op het podium bij All Things Digital

·

all things digitalVeel mensen herinneren zich waarschijnlijk nog het optreden van Steve Jobs en Bill Gates, drie jaar geleden op D: All Things Digital, de digitale conferentie van The Wall Street Journal. Vanavond is het weer zover: tijdens de achtste editie van D: All Things Digital is Steve Jobs opnieuw aanwezig. Hij zal op het podium geïnterviewd worden, net als Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, HTC CEO Peter Chou, voormalig HP CEO Carly Fiorina en filmregisseur James Cameron.

Tijdens het legendarische interview in 2007 praatten de twee topmannen over de historie van de computer, maar ze keken ook vooruit. Op de vraag met welke apparaten we over vijf jaar (dus in 2012) zullen rondlopen antwoordde Gates zelfbewust: “Yeah. I mean, I believe in the tablet form factor”, terwijl Jobs zich op de vlakte hield met: “It will be the PC maybe used a little more tightly coupled with some back-end Internet services and some things like that.” Uit niets was destijds op te maken dat Apple plannen had om zelf een tablet te lanceren. Een transcriptie van het interview is op D5 Highlights te vinden en een video met de hoogtepunten is hieronder te zien:

We zijn benieuwd wat Jobs deze keer te vertellen heeft over het succes van de iPad, de relatie met Google en eventuele toekomstplannen. Bill Gates is deze keer niet van de partij, wel Microsoft CEO Steve Ballmer met chief software architect Ray Ozzie.

Via: All Things Digital

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

20 reacties

 1. door Ferry

  Dat filmpje blijft geweldig. Vooral die laatste zin van Jobs laat toch wel zien hoe de verstandhouding ligt. Van de ene kant kunnen ze elkaar niet uitstaan, maar op meer persoonlijk vlak zijn ze al tientallen jaren bekenden van elkaar die vroeger ook deels samenwerkten. Mooi om te zien!

 2. door Moofnor

  Waar kunnen we dit zien?
  Lijkt mij in ieder geval wel leuk om te kijken :P

 3. door Thaurin

  @Ferry: Hoe kom je er in vredesnaam bij dat ze elkaar niet kunnen uitstaan?

 4. door Erik Dolor

  @Thaurin:
  ‘van de ene kant’. Kan je dus lezen als, ze zijn de grootste concurrenten, proberen alle klanten bij elkaar te jatten (kijk alle mac vs pc reclamefilmpjes maar ;) http://www.youtube.com/watch?v=iEAGmBRC1dc&feature=PlayList&p=8B5FE92702CD09FA&playnext_from=PL&index=0&playnext=1 bijvoorbeeld, die vond ik wel lache )
  Maar aan de andere kant werken ze toch nog samen. Ben zeer benieuwd hoe het af gaat lopen tussen mac, microsoft en google…

  Ben op het moment ook zelf aan het zoeken, maar kan iemand zeggen als ze een live feed kunnen vinden?

 5. @Thaurin:
  Volgens mij doelt hij meer op het feit dat ze concurrenten zijn;-)

  Ook ik heb de vraag: Is dit ergens online (terug) te bekijken?

 6. door Thaurin

  Je kan de grootste concurrenten van elkaar zijn en toch de beste vrienden. Daarnaast heeft Gates al jaren niet veel meer met Microsoft te maken. En ik zie Microsoft niet als de grootste concurrent van Apple. Microsoft is een software bedrijf, waar Apple een hardware bedrijf is (in essentie).

 7. door Dre

  @Moofnor: @Jeroen Wienen: ik denk dat het weer als podcast komt, net als de vorige met Bill Gates

 8. door Ukkie86

  op http://www.engadget.com/2010/06/01/steve-jobs-live-from-d8/ doen ze in ieder geval verslag van het interview

 9. door Data

  Ze gaan echt hun toekomst plannen niet bekend maken hoor, toen niet en nu ook niet.

 10. door WvB22

  Wat ik me afvraag: is het een gezamenlijk interview van Jobs met Ballmer net als toen met Bill Gates? Ik vermoed van niet maar dat zou wel echt prachtig interview worden.

 11. Wat ik me nu afvraag: Draagt Steve nu echt ALLEEN maar een zwarte coltrui, spijkerbroek en sportschoenen!??

 12. door jeffrey

  @Hamertej:

  Ja dag en nacht.Dat is al jaren zo.Gelijk heeft hij.Het blijft tijdloos. :P

 13. @Ukkie86 (ID 216850) – Het begint om 6PM Pacific Time, da’s 3 uur ‘s nachts! Je moet wel erg Steve Jobs-fanboy zijn om daarvoor op te blijven.

 14. door miel

  crash differt. Je moet er maar op komen

  Origineel geplaatst door Erik Dolor
  @Thaurin: ‘van de ene kant’. Kan je dus lezen als, ze zijn de grootste concurrenten, proberen alle klanten bij elkaar te jatten (kijk alle mac vs pc reclamefilmpjes maar http://www.youtube.com/watch?v=iEAGmBRC1dc&feature=PlayList&p=8B5FE92702CD09FA&playnext_from=PL&index=0&playnext=1 bijvoorbeeld, die vond ik wel lache ) Maar aan de andere kant werken ze toch nog samen. Ben zeer benieuwd hoe het af gaat lopen tussen mac, microsoft en google…Ben op het moment ook zelf aan het zoeken, maar kan iemand zeggen als ze een live feed kunnen vinden?

 15. door Dolor

  @miel: crash differt? Wat bedoel je daar dan mee? :p

 16. door Centauri

  @Thaurin:

  Bekijk dat filmpje van 3 jaar geleden is.

 17. door Thaurin

  Origineel geplaatst door Centauri
  @Thaurin:Bekijk dat filmpje van 3 jaar geleden is.

  Dat interview heb ik gezien. Het enige wat ik zag, is twee vrienden die over het verleden, het heden en de toekomst praten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.