iFixit schroeft eerste iPhone 3G open

· Gonny van der Zwaag

ifixitTerwijl wij nog bijna 6 uur te gaan hebben voor de grote Nederlandse iPhone-lancering zijn de inwoners van Nieuw-Zeeland al in bezit van hun eerste iPhone 3G’s. iFixit pakte het vliegtuig om als één van de eerste een iPhone 3G uit elkaar te halen. Ze hebben een fotoserie gemaakt die begint bij het wachten bij de winkel als klant #4 dus ze waren er echt vroeg bij. Er zijn een paar veranderingen doorgevoerd in de constructie: zo zit het LCD-scherm nu met zes schroeven vast in plaats van lijm waardoor het vervangen van het scherm bij de eerste generatie iPhone relatief lastig (en duur) was.

Ook is de batterij voortaan makkelijker te vervangen omdat deze niet is vastgesoldeerd. Het logische- en communicatieboard zitten nu niet opelkaar gestapeld maar liggen naast elkaar, waarschijnlijk om een langere batterij te kunnen inbouwen. De Samsung-geheugenchip is iets anders dan die van de eerste iPhone.

Maar met deze actie is het niet afgelopen: de collega’s van TechOnline zijn van plan om de chips die op dit moment nog niet te herkennen zijn in een zuurbad te gooien, zodat de keramische coating verdwijnt. Met röngtenstraling willen ze daarna gaan kijken om welke componenten het gaat.

Meer info: iFixit

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.