Nieuwe Stanford-programmeercursus Coding Together voor iOS 6: leer gratis programmeren

·

stanford coding togetherNiet iedereen heeft het geld en de mogelijkheden om aan Stanford te studeren. Maar gelukkig is er altijd iTunes U, waar je gratis terecht kunt voor cursussen van beroemde universiteiten als Harvard, Berkeley en anderen. Stanford stelt sinds 2010 al cursussen iOS-programmeren beschikbaar en speelt daarmee in op een behoefte. De nieuwste cursus is deze week van start gegaan en bespreekt het ontwikkelen van apps voor iOS 6. Coding Together duurt van 22 januari tot 28 maart. De eerste les van ruim 1 uur is al gratis in iTunes U te bekijken.

Om mee te kunnen doen moet je je nog wel inschrijven bij Apple als ontwikkelaar, zodat je toegang hebt tot de ontwikkeltools en API’s die je nodig hebt om de opdrachten uit te voeren. Je hebt kennis van en ervaring met de taal C nodig en bij voorkeur ook wat kennis van UNIX en objectgeoriënteerd programmeren. De cursus wordt georganiseerd door Stanford’s School of Engineering. Om opdrachten te kunnen inleveren moet je uiteraard wel ingeschreven staan bij de universiteit, maar de filmpjes bekijken staat open voor iedereen.

Meer info: Coding Together: Developing Apps for iPhone and iPad (Winter 2013)

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

4 reacties

 1. door Dezorian

  Eerste course was erg goed! Makkelijk intro. Ik ben benieuwd hoe ver in objective-c duikt.

 2. door Sharon van Oorschot

  Kun je ook aan deze cursus meedoen als je nog totaal geen ervaring hebt met het ontwikkelen van apps en alles wat hier bij komt kijken?

 3. @Sharon van Oorschot: Ligt er een beetje aan hoe makkelijk je dingen oppakt. Maar wat je wel kunt doen, is meekijken wat anderen maken en een paar eenvoudige apps 1-op-1 namaken. Het is niet zo dat je door zo’n cursus te kijken genoeg bagage meekrijgt om op eigen houtje een fantastische app te maken.

 4. door MichaelDeBoey

  Ik heb de eerste 2 courses bekeken, en ik ben tot hiertoe nog goed mee :-)
  Ik ga zelf nog naar school maar ik heb wel al een goede basis in programmeren met Visual Basic en Java.
  Tot hiertoe kan ik nog goed volgen.
  Hopelijk blijft het natuurlijk ook zo :-)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.