‘Nieuwe iPhones met capaciteit van 4GB tot 32GB in de maak’

·

fido 4gb iphoneEngadget en The Boy Genius Report hebben onafhankelijk van elkaar een ontdekking gedaan die hetzelfde lijken te bevestigen: iPhones in een capaciteit tussen 4GB en 32GB. Boy Genius ontving de informatie via een lek bij de Canadese operator Fido, waar de complete roadmap voor 2009 uitlekte. De meest opvallende is een $99 kostende 4GB iPhone met quadband EDGE, triband HSDPA, een 2 megapixel camera en iChat-videofunctie. Er zit dan ook een camera aan de voorzijde. Om het toestel zo goedkoop te kunnen aanschaffen moet je wel een 3-jarig Fido-abonnement afsluiten.

Verder stonden er nog een aantal andere toestellen van onder andere Nokia, RIM en Sony Ericsson op de roadmap, maar die laten we even achterwege. Meer daarover kun je ongetwijfeld binnenkort op andere websites lezen, zoals Mobile Cowboys.

Engadget hoorde van een “betrouwbare bron” dat er vier verschillende iPhones aankomen in capaciteiten van 4GB, 8GB, 16GB en 32GB. Deze toestelcapaciteiten zijn goedgekeurd door de PCS Type Review Certification Board, het standaardisatie-instituut dat verantwoordelijk is voor het certificeren van toestellen voor bepaalde operators, waaronder AT&T. Als het gerucht klopt gaat Apple in ieder geval twee nieuwe modellen introduceren (de 8GB- en 16GB-modellen zijn er immers al). Daar is maar één woord voor: opmerkelijk. Of moeten we zeggen: ongeloofwaardig?

Via: Engadget en Boy Genius Report
Tipgever: Dion

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

28 reacties

 1. door Freek

  Eerst 4GB verwijderen en dan weer terug? Ik zeg nee, ik zie Apple zelden een keuze maken om er vervolgens weer van terug te komen…

 2. door jz

  Origineel geplaatst door Freek
  Eerst 4GB verwijderen en dan weer terug? Ik zeg nee, ik zie Apple zelden een keuze maken om er vervolgens weer van terug te komen…

  Engadget believes that Apple is unlikely to deploy high-end hardware and software features on iPhone models with capacities as low as 4 GB, suggesting that Apple may begin offering models differentiated by more than just storage capacity. Numerous rumors regarding an “iPhone nano” with scaled down hardware and/or software, as well as speculation regarding software-driven differentiation, have long pointed to the possibility of such variation in Apple’s iPhone offerings.

 3. door QovVy

  LOL? Waren er nog geen 32GB iPhones? :S
  Haha, wat grappig. iPod Touchen zijn er al wel in 32GB :)

 4. door Le0

  Origineel geplaatst door QovVy
  LOL? Waren er nog geen 32GB iPhones? :S
  Haha, wat grappig. iPod Touchen zijn er al wel in 32GB

  Nee, iPhone is er tot 16 gig. Da’s al even zo. En Sherlock belde btw.

 5. door Rawish

  Origineel geplaatst door QovVy
  LOL? Waren er nog geen 32GB iPhones? :SHaha, wat grappig. iPod Touchen zijn er al wel in 32GB

  Dat komt omdat de ruimte die de GSM chips e.d. bij een iphone innemen bij een touch is vervangen voor meer opslagcapaciteit en een betere processor e.d.

 6. door Hwin

  Origineel geplaatst door Rawish
  Origineel geplaatst door QovVyLOL? Waren er nog geen 32GB iPhones? :SHaha, wat grappig. iPod Touchen zijn er al wel in 32GB Dat komt omdat de ruimte die de GSM chips e.d. bij een iphone innemen bij een touch is vervangen voor meer opslagcapaciteit en een betere processor e.d.

  Dat is exact dezelfde processor hoor ;)

 7. door Batumulia

  Origineel geplaatst door Le0
  Origineel geplaatst door QovVyLOL? Waren er nog geen 32GB iPhones? :SHaha, wat grappig. iPod Touchen zijn er al wel in 32GB Nee, iPhone is er tot 16 gig. Da’s al even zo. En Sherlock belde btw.

  +1.

  Maar goed ik denk dat ze wel een 4GB uit aan gaan brengen. Ik ken zat mensen die 8GB al teveel vinden, naja niet mijn pakkie aan ik stem op 32GB :D.

 8. door Marl242boro

  Nee geloof niet dat ze terug een 4GB zullen uitbrengen. Als er een 32GB model moest komen ik heb genoeg met mijn 16GB model. Wat ik wel wil is een iPhone met langere batteryduur!!oa

 9. door Rawish

  Origineel geplaatst door Hwin
  Dat is exact dezelfde processor hoor

  Hmm, d8 dat hij anders was en daardoor (vooral) de game performance van een touch veel beter is.

  Origineel geplaatst door Marl242boro
  Nee geloof niet dat ze terug een 4GB zullen uitbrengen. Als er een 32GB model moest komen ik heb genoeg met mijn 16GB model. Wat ik wel wil is een iPhone met langere batteryduur!!oa

  Dan kun je ook gewoon de oude iphone pakken of je 3G (en mss ook meteen edge) uitzetten. Heb het mooi een dag of 3 volgehouden hoor met mn 3G!

 10. door DouweM

  Zelfde processor, maar op iPod hoger geclockt.

 11. door SubZer0

  Een 4 GB zou wel weer aansluiten op het ‘cloud computing’ idee, waarbij je gegevens in ‘the cloud’ staan en niet direct op je iPhone. Daarnaast zou ik me wel voor kunnen stellen dat ze met de 4 GB een goedkoop instapmodel introduceren voor een breder publiek.

 12. door icegodd

  wie wil nou een 3 jaar abbo hebben?????

 13. door Denni

  Origineel geplaatst door icegodd
  wie wil nou een 3 jaar abbo hebben?????

  Inderdaad daar dacht ik ook meteen aan. Ik vind 2 jaar een mooie tijd persoonlijk. Dan krijg je elke 2e generatie iPhone :)
  3 Jaar is echter echt te lang. Dan zie je de iPhone steeds beter worden en jij zit nog aan je 2,5 jaren oude toestel een half jaar vast (A)

 14. door Gekko

  Ik heb liever meer intern geheugen!!! Betere camera dan de gesuggereerde 2 MP en wat mij betreft een langere batterijduur, want wil gewoon me edge en 3G aanhouden. AMOLED zou hier iets in kunnen betekenen..

 15. door pimmie88

  the sims 3 ook verkrijgbaar in de app store btw

 16. door Jeffrey

  Ik geloof niet in een 4GB iPhone. Wel denk ik dat de iPhone per land zal verschillen (3G of 4G) net wat het netwerk in dat land aankan.
  Over de mensen die hier posten dat je 3 jaar lang methetzelfde iPhone model in je maag zit? Daar geloof ik niets van. Een provider wil zo lang mogelijk een klant houden. Dadelijk als er een nieuw iPhone model uitkomt, zal je gewoon bij de provider het nieuwe model kunnen ophalen met een verlegging van je abbo.
  Ik zie het bij T-Mobile hier in juli (?) ook al gebeuren dat huidige iPhone 3G bezitters gewoon het nieuwe model kunnen ophalen, maar dat je contract vanaf die datum weer 2 jaar van kracht is.

 17. door Rockafello

  In NL zal het hopelijk nooit zo worden dat je een 3-jarig!!!! abbonement moet afsluiten voor een toestel.
  Toestellen volgen elkaar in rap tempo op, dus ik zou er niet aan moeten denken.

 18. door forum.bericht

  Dadelijk als er een nieuw iPhone model uitkomt, zal je gewoon bij de provider het nieuwe model kunnen ophalen met een verlegging van je abbo.
  Ik zie het bij T-Mobile hier in juli (?) ook al gebeuren dat huidige iPhone 3G bezitters gewoon het nieuwe model kunnen ophalen, maar dat je contract vanaf die datum weer 2 jaar van kracht is.

  Forget it!

  Heeft T-Mobile nooit gedaan, Doet T-Mobile niet. Zal T-Mobile nooit doen.

 19. door Peter

  @Jeffrey: onzin, dat doen ze nooit

 20. door Barabaz

  Als die 4GB waar is dan kun je d’r denk ik wel van uitgaan dat er een iPhone nano komt. Spannend… :D

 21. door WvB22

  ik heb zo het ide dat dit wel de roadmap was maar dat een soort van placeholders waren, niet alleen plaatje (want dat is gewoon de iPhone 3g zo te zien) maar ook de tekst. De beste man heeft gewoon wat tekst ingevuld. Tenzij de 4gb inderdaad een iPhone Nano is geloof ik er niet in. Die 32 gb is wel te verwachten natuurlijk en zal de volgende logische stap zijn.

 22. door SvP

  @forum.bericht: Hij bedoede vast niet ophalen zonder geld mee te nemen..

 23. door SvP

  Ik geloof het, en verwacht dat het de eerste grootschalige doorbraak van videocalling wordt. Ben benieuwd hoe het er nu uiteindelijk uit gaat zien.

 24. door Absrnd

  Ik denk dat T-Mobile de bestaande iPhone gebruikers een poot gaat uitdraaien, en zal het een kostbaar grapje worden met een extra langdurig contract.
  Anders blijven zij met een berg onverkoopbare phones te zitten.

  De hoop is dat er weer via België weer een simvrije versie te krijgen is.

 25. door Sjonnie

  Is die 4GB variant niet gewoon de oude iPhone met 4GB?

 26. door Vincent

  4GB? Die zal vast niet goed verkopen!

 27. door Willem

  Kan me niet voorstellen dat T-Mobile een omruil voor de huidige iPhone abonnementhouders zal hebben. Dat zou betekenen dat de huidige 3G dus al afbetaald is terwijl daar normaal 2 jaar voor staat.

 28. door Jeffrey

  In Duitsland kon het ook bij T-Mobile (1ste iPhone –> iPhone 3G), Bij O2 in de UK, bij Orange in Frankrijk, bij AT&T in Amerika. Oftewel alle landen waar de eerste iPhone uit was konden klanten van het eerste uur upgraden naar een nieuwe iPhone, verplichting was dus dat vanaf het moment jij je nieuwe iPhone in ontvangst nam het abonnement vanaf die datum weer opnieuw werd verlengd. T-Mobile NL zou gek zijn als ze deze kans niet zouden aanbieden. Ik denk wel dat hier eisen aan gesteld zullen worden, dus dat je al minimaal 1 jaar van je 2jarig contract er op hebt zitten. T-Mobile is hiermee ook weer verzekerd dat jij nog 2 jaar klant bij haar zal zijn!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.