ITC: ‘Apple overtreedt één Motorola-patent’

· Gonny van der Zwaag

motorola appleDe International Trade Commission heeft een uitspraak gedaan in de zaak tussen Apple en Motorola. Rechter Thomas Pender heeft geoordeeld in het voordeel van Motorola: Apple maakt inbreuk op één patent op het gebied van Wi-Fi, aldus de rechter. Het oordeel van de rechter moet nog wel worden geaccordeerd door een zeskoppige commissie van de organisatie. Pas dan kan Motorola een importverbod voor iPhones en iPads afdwingen in de VS. Apple zou volgens de rechter één van de vier patenten van Motorola Mobility overtreden hebben, met nummer 6.246.697. Een woordvoerster van Apple gaf aan dat Motorola weigerde om het patent tegen redelijke voorwaarden in licentie te geven.

Het patent beschrijft standaardtechnologie op het gebied van draadloze netwerken. Volgens de Apple-woordvoerster heeft een rechter in Duitsland het patent al ongeldig verklaard. Ze denkt daarom dat haar werkgever sterk staat in het verweer. In augustus zal de definitieve beslissing vallen. Er liep sinds 2010 bij de ITC ook een zaak die Apple had aangespannen tegen Motorola, maar die heeft Apple al eerder verloren.

Meer info: uitspraak (PDF)

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.