ITC: ‘Apple overtreedt één Motorola-patent’

·

motorola appleDe International Trade Commission heeft een uitspraak gedaan in de zaak tussen Apple en Motorola. Rechter Thomas Pender heeft geoordeeld in het voordeel van Motorola: Apple maakt inbreuk op één patent op het gebied van Wi-Fi, aldus de rechter. Het oordeel van de rechter moet nog wel worden geaccordeerd door een zeskoppige commissie van de organisatie. Pas dan kan Motorola een importverbod voor iPhones en iPads afdwingen in de VS. Apple zou volgens de rechter één van de vier patenten van Motorola Mobility overtreden hebben, met nummer 6.246.697. Een woordvoerster van Apple gaf aan dat Motorola weigerde om het patent tegen redelijke voorwaarden in licentie te geven.

Het patent beschrijft standaardtechnologie op het gebied van draadloze netwerken. Volgens de Apple-woordvoerster heeft een rechter in Duitsland het patent al ongeldig verklaard. Ze denkt daarom dat haar werkgever sterk staat in het verweer. In augustus zal de definitieve beslissing vallen. Er liep sinds 2010 bij de ITC ook een zaak die Apple had aangespannen tegen Motorola, maar die heeft Apple al eerder verloren.

Meer info: uitspraak (PDF)

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

3 reacties

 1. door sansems

  Waneer zou dit kinderachtige gedoe eens ophouden zeg!
  Ze kunnen zo toch niet eeuwig blijven door gaan toch?

 2. door Gaetanvdb

  Ik heb over de hele patentenkwestie van Apple mijn thesis gemaakt. Dat zegt al genoeg over het feit hoeveel rechtzaken hieromtrend lopen of gelopen hebben. Ik vind het zoals sansems ook een kinderachtig gedoe dat nu wel eens mag gaan ophouden!

 3. door dim.thelights

  @Gaetanvdb

  Als jij hier uw thesis over gemaakt hebt zou je beter moeten weten en beseffen dat dit GEEN “kinderachtig gedoe” is.

  Dit gaat over veel geld en over de mogelijkheid om concurrentie uit te schakelen op een oneerlijke manier. FRAND patenten zou u toch iets moeten zeggen, niet?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.